-

Wat is Instagram Reels?

Heb je al gehoord van Instagram Reels? Op 5 augustus werd Instagram Reels aangekondigd. Net als Instagram Stories en Instagram TV (IGTV) is Instagram Reels een functionaliteit binnen de Instagram app, die in dit geval veel overeen heeft met de app TikTok.

Instagram telt momenteel ongeveer 5,6 miljoen gebruikers in Nederland. De groei van Instagram vlakt echter af, dit is een van de redenen dat Instagram inspeelt op een trend waarbij video’s worden gecombineerd met muziek van bekende artiesten. Met Instagram Reels heb je de mogelijkheid om video’s mét muziek op te nemen, vervolgens te plaatsen en aan de hele wereld te laten zien. Deze Reels worden vervolgens onder andere vertoond in het Explore gedeelte van Instagram.

Instagram Reels en TikTok

Laten we eerlijk zijn: Instagram Reels lijkt behoorlijk op de app TikTok. TikTok is een mobiele app waarbij je leuke, grappige, maar ook serieuze video’s kunt opnemen. Deze video’s combineer je vervolgens met muziek die uitgebracht is door artiesten wereldwijd. Instagram gaat hier overduidelijk de concurrentie aan met de snel groeiende app TikTok. Waarom doen ze dit? Het is al tijden onrustig rondom TikTok, de app zou niet zoveel waarde hechten aan privacy. Instagram wilt hier vermoedelijk gebruik van maken en gebruikers wegkapen. Instagram heeft een groot bereik en kan op een eenvoudige manier de nieuwe feature binnen haar app promoten. 

Reels krijgt een opvallende positie binnen Instagram

Instagram Reels krijgt een opvallende positie in je Instagram profiel. Je vindt het kopje Reels naast IGTV. Instagram heeft hier uiteraard goed over nagedacht, ze willen Reels zo veel mogelijk onder de aandacht brengen en zo goed mogelijk vindbaar maken binnen de app. Hieronder zie je waar je Instagram Reels kan vinden binnen Instagram:

Hoe werkt het?

Binnen Reels zijn er verschillende opties om je video te regisseren, op te vrolijken en muziek toe te voegen.

Gebruik AR effecten

Selecteer je favoriete effect om toe te voegen aan je video. Deze effecten zijn door Instagram of door een gebruiker van de app gemaakt. Het is eigenlijk een bibliotheek van effecten, door de ruime keuze is er voor ieder moment en iedere video wel een geschikt effect.

Muziek toevoegen

Gebruik een liedje uit de muzieklijst van Instagram of neem je eigen audiofragment op. Bijna alle liedjes van over de hele wereld zijn te gebruiken in Reels. Wil je je eigen audiofragment beschikbaar maken voor iedereen? Als je een publiek account hebt, kunnen anderen ook genieten van je geniale, leuke of grappige audio opname.

Voeg objecten toe uit foto’s

Heb je al eerder een Reels opgenomen? Dan kun je objecten uit deze video’s gebruiken om in je nieuwe video toe te voegen. Hiermee verras je kijkers van je Reels en zorg je voor hilarische momenten.

Pas de snelheid aan

Alle fragmenten kunnen versneld of vertraagd (slow motion) worden. Op deze manier creëer je unieke Reels, die perfect op je wensen zijn afgestemd. 

Nieuw succesverhaal?

Naast de successen van IGTV en Stories, lijkt Reels ook weer een succesverhaal te gaan worden voor Instagram. Omdat de functionaliteit veel weg heeft van de zeer populaire app TikTok, lijkt het een kwestie van tijd voordat gebruikers van Instagram de nieuwe functionaliteit ontdekken en omarmen. Desalniettemin zal het een grote strijd worden tussen TikTok en Instagram om het grootste marktaandeel te gaan bemachtigen in de toekomst.

Over de auteur: Koen Mathijssen is online marketeer bij eRocket.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond