-

Magento komt met re-branding van stack

Magento komt steeds met nieuwe, innoverende en hoogstaande technologische producten. Het heeft duidelijk een kapitaalinjectie gekregen om deze ook daadwerkelijk te vermarkten. Dit moest ook wel, gezien het feit dat ze onder de vleugels van eBay hier duidelijk geen budget voor beschikbaar konden krijgen. Wat eBay wel heeft gebracht is een enorme stap in de juiste richting als we het hebben over de ontwikkeling van de core van de oplossingen.

Bij een nieuwe marketingpropositie horen natuurlijk ook nieuwe benamingen voor de producten en diensten die Magento vandaag de dag allemaal in hun portefeuille heeft. Eerst maar een even een opsomming van de oude versus de nieuwe namen:

  1. Magento Community is Magento Open Source geworden;
  2. Magento Enterprise is Magento Commerce geworden;
  3. Magento commerce order management is Magento Order Management geworden.

Daarnaast zijn er nog een een aantal nieuwe acquisities gerealiseerd die het aanbod van Magento aanvullen met de volgende productlijnen:

  1. RJMetrics is Magento Business Intelligence geworden;
  2. Shopial is Magento Social geworden;
  3. Magento Shipping sluit de poort.

Om je een goed beeld te geven van de diverse software-oplossingen die Magento ook jouw organisatie te bieden heeft gaan we per onderdeel wat dieper op de materie in.

Magento Open Source

De Magento community variant die we allemaal kennen als gratis oplossing van Magento is dus omgedoopt tot Magento Open Source. Eind 2015 is hier de nieuwe versie 2 van gelanceerd en verwachten we dit najaar versie 2.2. Dat er gekozen is voor de naam open source is niet voor niets. We kunnen allemaal gebruik maken van deze versie en kunnen hier met onze startende business case snel en zonder kosten een eerste proefballon oplaten. Dat het een open source systeem is zorgt natuurlijk, zoals we dat binnen Magento gewend zijn, voor een hoge adoptiegraad.

Magento Commerce

Beter bekend als Magento enterprise, een stap hoger in de keten van de Magento stack. Dit platform zorgt ervoor dat je binnen je organisatie meer omzet kunt genereren met minder handelingen. Dus kostenefficiënt, sneller platform en meer functionaliteiten zorgen voor een hogere omzetpotentie. Dat is natuurlijk wel pas op het moment dat je het Magento commerceplatform in zijn volle potentie weet te benutten. Wil je weten welke functionaliteiten je o.a. tot je beschikking krijgt met een commerce (enterprise) licentie? Bekijk dan deze demo video’s.

Magento Order Management 

Magento order management is weer een extra stap in de groei van je e-commercestrategie. Hiermee kun je alle touchpoints binnen de klantervaring beheren en reguleren en kun je zorgen voor naadloze afhandelingen van je fulfilment. Meerdere warehouses, dropshipping en allerhande denkbare verzendopties. Verschillende touchpoints, zoals instore oplossingen, mobiele applicaties of verschillende webwinkels. Allemaal te beheren vanuit Magento Order Management met de eindklant in alle gevallen als het uitgangspunt.

Magento Business Intelligence

Als e-commerce- of marketingmanager wil je grip hebben op je activiteiten. Grip betekent ten alle tijden inzicht in actuele data. Magento Business Intelligence brengt alle denkbare databronnen bij elkaar, vanuit diverse standaardkoppelingen die met een druk op de knop zijn geactiveerd tot een maatwerk en SQL-koppelingen die het mogelijk maken om elke databron te gebruiken. Dit alles brengt je samen in je eigen dashboard of in meerder andere dashboards, die je vervolgens kunt delen met je afdelingen, management of andere stakeholders. Wil je ze niet direct inzicht geven dat stel je een automatische mail in die op gezette tijden de nodige mails verstuurd om de benodigde informatie op de juiste plek te krijgen. Wil je weten hoe dit werkt? Sluit dan de 7 daagse trial af.

Magento Social

Elke merk wat er toe doet weet hoe belangrijk social media is. Hier kun je ook op inspringen door gebruik te maken van Magento Social. Hiermee heb je binnen een paar klikken een eigen Facebookstore opgetuigd. Wist je dat 57 procent van alle online shoppers geneigd zijn makkelijker een aankoop te doen van een merk die ze volgen op social media?

Magento Shipping 

Met Magento Shipping sluiten we het lijstje van digitale producten die Magento in portefeuille heeft. Op dit moment vooral een product voor de Amerikaanse markt of bedrijven die in Amerika leveren. Je kunt makkelijk koppelingen maken met de wereldwijde pakketdiensten en als je wilt kun je actuele prijzen laten zien in de checkout.

Magento Cloud

De gehele technische productstack van Magento wordt ook aangeboden in de cloud. Nieuwere producten zoals Magento Order Management en Magento Business Intelligence worden alleen maar aangeboden in een cloudvariant. Magento Commerce daarentegen kun je ook op een hosting naar keuze installeren, hoewel de stack van Magento Cloud misschien minder zorgen en meer gemak met zich meebrengt.

Nog te verwachten?
B2B Suite

Waar we met zijn allen natuurlijk met smart op wachten is de B2B suite. Na een gedegen test en alpha release zitten we op dit moment in de testfase van Magento 2.2 waarin de eerste onderdelen van de B2B suite zullen worden gereleased medio september. Lees het uitgebreide artikel over de B2B module.

PWA’s 

Magento Commerce heeft aangekondigd dat ze de handen ineen hebben geslagen met Google. Ze zijn een gezamenlijk project gestart waarin ze aan de slag zijn gegaan met Progressive Web Apps (PWA’s). Het is de bedoeling dat Magento PWA’s kan aanbieden vanuit het Magentoplatform. PWA’s helpen retailers aan een app ervaring op mobiele devices die super snel zijn en daarom het shoppen onderweg nog makkelijker moeten gaan maken.

Naast producten ook diensten

Naast het uitgebreide en uitbreidbare digitale productaanbod van Magento leveren ze ook nog diverse aanvullende diensten. Veel merchants weten dit niet of hun technische partij is hier zelfs niet van op de hoogte. Daarom licht ik nog even, de volgende twee diensten die Magento voor je in petto, uit.

Magento training

Iedereen is erbij gebaat dat mensen in je team optimaal presteren. Optimale prestaties kun je het beste bereiken door gedegen inwerktrajecten aangevuld met trainingen. Daarom heeft Magento een breed pallet aan trainingen voor je in de aanbieding. Van merchant- tot developmenttrainingen, zowel online als in een klas met een cursusleider. En om het af te maken kun je diverse examens afnemen om duidelijk te maken dat je de kennis ook echt hebt opgedaan. Dit zorgt er naast een gedegen en getraind team ook voor dat je op individueel niveau werkt aan je marktwaarde binnen het Magento-ecosysteem.

Magento Expert Consulting Group

Ook Magento heeft een batterij aan consultants in dienst die je kunnen helpen met raad en daad. Wil je weten of de code die je technische partij heeft opgeleverd voldoet aan alle kwaliteitseisen? Of wil je er zeker van zijn dat je hosting stack optimaal is ingericht voor Magento Commerce? Zo een aantal praktische zaken waar ze je bij Magento maar wat graag mee verder helpen. En om het dan nog af te maken kunnen ze je zelfs voorzien van de nodige ervaring om je business naar een hoger plan te tillen.

Kortom een mooi pallet, een breed scala aan digitale producten en diensten je voor je kunt laten werken. Samen met de keuze voor de juiste implementatie partner is Magento een overcomplete keuze die je verder kan en gaat helpen met je online succes.

Magento 1 vs Magento 2

Het is natuurlijk wel zo dat de meeste van de bovenstaande ontwikkelingen beschikbaar zijn of komen voor Magento 2. Daarom is het, naast het feit dat Magento 2 gewoon een betere versie van het platform is, een goede keuze om nu of in te stappen of te migreren naar Magento 2. Let wel! Magento heeft aangekondigd de eerder genoemde end of live datum van november 2018 te laten varen. Ze zullen dus Magento 1 blijven ondersteunen tot het moment komt dat ze aankondigen dat het over achttien maanden echt zal stoppen. Lees hier het bericht van Jason Woosley, SVP Product & Technology.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond