-

Waarom vierwielaandrijving populair is geworden

Vierwielaandrijving ook wel 4WD of 4×4 genoemd, is een aanduiding voor voertuigen waarbij alle vier de wielen worden aangedreven. Het kent zijn oorsprong in Nederland, waar het in 1903 voor het eerst werd toegepast op de Spyker 60 HP-racer.

Net voor de Tweede Wereldoorlog werd vierwielaandrijving doorontwikkeld en voor het eerst gebruikt voor legervoertuigen, om vervolgens vanaf de jaren ’80 ook te worden ingezet bij personenauto’s. In die periode was vierwielaandrijving populair, mede dankzij de successen van de vierwielaangedreven rallyauto’s. Een voortrekkersrol hierin was weggelegd voor onder meer Mitsubishi, dat in 1995 de Dakkar Rally op haar naam schreef en vervolgens de eerste autofabrikant was die zeven keer achter elkaar deze zware beproeving wist te winnen.

Door de introductie van elektronische systemen zoals tractiecontrole en stabiliteitscontrole nam de populariteit van vierwielaangedreven auto’s aan het begin van deze eeuw weer af. De opkomst van de SUV (Sports Utility Vehicle) en diverse crossovers heeft de afgelopen jaren echter geleid tot een ongekende impuls voor vierwielaandrijving, niet in de laatste plaats ook dankzij innovatieve technologieën die het rijplezier hebben verhoogd.

Elektrische vierwielaandrijving

De Mitsubishi Outlander PHEV gebruikt bijvoorbeeld het innovatieve Twin Motor 4WD systeem, waarbij twee elektrische motoren onafhankelijk van elkaar de twee voorste en achterste wielen aandrijven. Schroefassen en andere mechanische verbindingen zijn op deze manier weggelaten, wat zorgt voor een betere reactietijd en meer controle in vergelijking met conventionele mechanische vierwielaandrijvingssystemen. Een bijkomend voordeel van de elektromotoren is dat deze direct een hoog koppel leveren.

Het elektronisch aangestuurde vierwielaandrijvingssysteem van Mitsubishi kent drie standen waaruit de bestuurder kan kiezen; 4WD ECO, AUTO en LOCK. 4WD ECO is zoals de naam al doet vermoeden gericht op brandstofconsumptie en stuurt in eerste instantie al het koppel enkel naar de voorwielen toe. In de stand 4WD AUTO wordt de aandrijving aangepast aan de weg- en rijomstandigheden, zowel op droog asfalt maar ook op natte of besneeuwde ondergrond. Tot slot is er 4WD LOCK, waarbij de aandrijflijn juist meer koppel naar de achterwielen stuurt om zo de terreincapaciteiten van de Mitsubishi Outlander PHEV volledig te benutten. Deze stand komt pas echt goed tot zijn recht op onverharde wegen of wanneer je bijvoorbeeld vast komt te zitten in de modder of sneeuw.

Rallysucces

Inmiddels lijken ook de oude glorietijden in de rallysport weer te herleven. Vorig jaar nog wist de Mitsubishi Outlander PHEV in de Asia Cross Country beslag te leggen op de eerste plaats in zijn klasse en werd het 14e in het algemeen klassement. En onlangs nog deed Mitsubishi met de nieuwe Outlander PHEV mee aan de Baja 500 Portalegre, een race die elk jaar in het zuidoosten van Portugal wordt verreden. De aandrijflijn voor deze speciaal geprepareerde Outlander PHEV Baja is vrijwel identiek aan de straatversie en hoe het de auto is vergaan zie je hier

Het lijkt een voorbode te zijn voor Mitsubishi om weer terug te keren naar de rallysport en nieuwe successen te boeken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond