-

Wat je moet weten over managed WordPress hosting

Inmiddels draait 20 procent van alle sites wereldwijd op WordPress als content management system. Daaronder zijn steeds meer grote bedrijven, in Nederland bijvoorbeeld Sanoma, Emesa, Albelli en Emerce. Wat moet je weten over WordPress hosting?

De markt voor Managed WordPress hosting is booming. Een dezer dagen maakte de Nijmeegse startup Savvii bekend dat het zich op deze markt gaat storten. Men maakt gebruik van de laatste technologieën als content delivery networks, NGINX en varnish caching om sites van van klanten sneller te maken. Ook wordt bescherming geboden tegen brute force attacks en monitort men dagelijks alle klanten op hacks. Het bedrijf garandeert dat het eventuele gehackte sites gratis repareert.

Volgens Gijs Hovens, marketingmanager bij Savvii, zijn er nauwelijks nog partijen in Nederland die zich exclusief met Managed WordPress hosting bezighouden. “Sommigen doen het er bij, maar wij doen alleen hosting.”

WordPress is een relatief simpel CMS systeem, met duizenden kant-en-klare plugins voor extra functionaliteit, maar bij het onderhoud van een WordPress-site kom toch nog veel kijken. Je moet WordPress-updates installeren en de snelheid van de site en de beveiliging in de gaten houden. Managed WordPress Hosting neemt deze sores uit handen. Voor die extra’s betaal je wel, want normale WordPress hosting kost minder.

Managed WordPress hosting is vaak, tenzij je meer betaalt, een oplossing waarbij je de server met anderen moet delen, maar een techniek als varnish caching zorgt ervoor dat andere sites het dataverkeer niet beïnvloeden. Met Virtual Private Server oplossingen heb je van dat laatste helemaal geen last.

Voordelen

  • Snelheid. Managed WordPress Hosting partijen hebben hun servers geoptimaliseerd voor WordPress en dat merk je aan de snelheid. De site gaat ook tijdens spitsuren niet snel onderuit. De downtime wordt tot een minimum beperkt.
  • Beveiliging. De meeste Managed WordPress Hosting aanbieders besteden extra aandacht aan de beveiliging door stevige muren om je site heen te bouwen. Dat verkleint de kans op hacks.
  • Ondersteuning van experts. Aanbieders werken met echte WP experts die je de juiste plugins kunnen adviseren of juist ontraden.
  • Dagelijkse backups. De geruststellende hulp bij ongelukken.
  • Automatische updates: de laatste versies worden automatisch geïnstalleerd.

Nadelen

  • Prijs. Managed WordPress Hosting is duurder dan shared hosting. In het laatste geval ben je met enkele euro’s per maand klaar, bij Managed WordPress Hosting heb je het over enkele tientjes per maand. Daarentegen spaar je wel een IT-beheerder uit.
  • Beperkingen: Managed WordPress Hosting draait doorgaans ook alleen WordPress en geen andere sites. En niet alle gebruik van plugins worden toegestaan.
  • Geen controle: je bent bij sommige aanbieders ‘overgeleverd’ aan technici van de hostingpartij.

Deel dit bericht

5 Reacties

Martin van Dijk

Ik zit sinds kort bij WP Monster (www.wpmonster.nl). Redelijk niet maar erg goede service en niet duur! Ben er tot nu toe erg tevreden mee 🙂

Richard

Ah, Martin van Dijk. Je bent klant bij je eigen bedrijf. Mooie recensie dan. Goed dat je tevreden bent met jezelf.

Roderick

Met oog op snelheid en daarmee seo, ben ik sterk aan het overwegen een aantal klanten bij Savvii onder te brengen. En wellicht dan ook maar 1 bij WP Monster om te vergelijken. Ik sta open voor nog meer partijen 😉

Carlos

Roderick, heb je toevallig Xel Media al geprobeerd? Ik had een website bij zowel Savvi als Xel Media en de sites waren even snel. Xel Media ging dan net een stapje verder met de verleende service en advies om je site nog sneller te laten laden!

Ik heb mij nu ook al aangemeld als reseller om mijn klanten daar ook onder te brengen.

robt

Onlangs een pakket besteld bij wpmonster.nl.
De service is dramatisch.
Mijn eerste support ticket werd pas opgepakt na het sturen van een FB bericht. Daarna heb ik toch besloten om een pakket te bestellen, om het e.e.a. uit te proberen. Ook dit pakket werd niet opgeleverd. Toen ik van mijn teleurstelling kennis gaf, werd er verre van correct/onbeleefd op gereageerd. Ik heb ervaring met de hosting zelf nooit gehaald, maar op basis van deze belachelijk service is er 1 conclusie: WPmonster.nl, NIET DOEN!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond