-

Spartan: nieuwe browser, oude sites (video)

De nieuwe Spartan browser van Microsoft wordt misschien wel de belangrijkste troef van het aanstaande Windows 10. Die browser zit nog niet in de huidige publieke bètaversies, maar dat kan niet lang meer duren. Een dezer dagen gaf het browserteam van Microsoft verdere uitleg over de gemaakte keuzes.

Spartan gaat de goede oude Internet Explorer niet vervangen, maar levert wel een heel nieuwe rendering engine EdgeHTML.dll voor een twintig jaar oude browser.

Er is bewust niet gekozen voor de open source WebKit, waarvan Apple en Google gebruik maken. En dat komt weer doordat Internet Explorer nog steeds veel gebruikt wordt in zakelijke omgevingen. Men wilde een nieuwe kern, maar wel met subsystemen die oudere sites ondersteunen.

Bij de ontwikkeling van de browser werd het testen altijd gekeken naar Top 9000 websites, en Microsoft kreeg steevast klachten van scholen of bedrijven dat hun site niet goed werkte in Internet Explorer. Dat hebben ze nu anders opgelost, door zoekbots patronen te laten herkennen in miljoenen sites.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond