-

Nu ook marktplaats voor domeinnamen

Er zit nog steeds veel potentie in de handel voor domeinnamen, reden waarom sommige ondernemers daar nog altijd brood in zien. Zo ook Reza Sardeha, die onlangs naar eigen zeggen de ‘eerste marktplaats voor (Nederlandse) domeinnamen’ is gestart.

Maar liefst 19 miljard dollar wilde Facebook neertellen voor het bedrijf achter de applicatie WhatsApp. Dat nieuws moet misschien wel hard aangekomen zijn bij de Nederlandse sociale webspecialist Leroy de Rouwe, want die verkocht de domeinnaam een aantal jaren geleden aan de Oekraïense ondernemer Jan Koum. Voor hoeveel is niet bekend, maar het ging De Rouwe niet zozeer om het geld. Hij leverde de naam aan het bedrijf met het beste idee.

Had De Rouwe een makelaar ingeschakeld dan had hij er ongetwijfeld veel meer uitgesleept. Reza Sardeha wil ondernemers als De Rouwe helpen via een makelaardij in domeinnamen. Volgens Sardeha is de domeinnamenmarkt in Nederland erg gesloten, waardoor onnodig hoge drempels worden opgeworpen om een goede domeinnaam te vinden en te kopen. In het algemeen zit er maar weinig vernieuwing in de handel in domeinnamen, vindt Sardeha. De zogenoemde parking pages die bijvoorbeeld concurrenten aanbieden zijn sinds 2001 nauwelijks veranderd. Via een echte marktplaats kan vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht.

Sardeha verwierf zijn eerste domeinnaam InstantSoups.com in 2006 en wist hem twee maanden later voor 1200 dollar alweer te verkopen. Pas in 2012 begon hij zich te richten op de Nederlandse markt.

Onderscheid
De marktplaats Undeveloped.nl verschilt van bestaande platforms als Sedo, Snapnames en Afternic door wat Sardeha ‘actieve makelaardij’ noemt. Zoals een makelaar een huis zoekt voor een koper, zo heeft Sardeha een eigen acquisitie-afdeling, waarbij kopers of verkopers een speciale accountmanager krijgen toegewezen. Alleen bij verkoop wordt een provisie gerekend van 20 procent. Desgewenst is er een escrowdienst voor de veilige overdracht van domeinnamen.

De site heeft 65.000 .nl premium domeinnamen. Zo leverde een zoekopdracht naar scheren domeinnamen op als Okselscheren.nl en Benenscheren.nl op. WHOIS-informatie over eigenaren krijgen kopers niet te zien, wel wie de site in beheer heeft. Prijzen van de domeinnamen variëren van 1.000 tot 150.000 euro, maar gemiddeld zal rond de 2000 euro moeten worden betaald.

Sardeha wil binnen drie maanden internationaal uitbreiden naar de Duitse, Franse en Spaanse domeinnamenmarkt. Dat aanbod zal niet gezamenlijk worden aangeboden, simpelweg omdat de Nederlandse, Franse of Duitse markt te veel verschillen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Tim

Zit een bug in de site. Bij het doorladen van nieuwe domeinnamen komen de oude weer terug.

Mening:
Vind het weinig vernieuwend eigenlijk maar als kopers en verkopers door deze site elkaar wel kunnen vinden is het goed.

Dirkjan

Volgens mij vergeet je Sitedeals.nl in je artikel. 😉

Wouter

En zo zijn er ook nog vele kleine aanbieders.

John Nouwen

L.s.,

Website en domeinnaam is te koop, incl. Email info@leefvitaler.nl.
Gemaakt in WordPress.

Biedingen zijn welkom.

Gr. John

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond