-

[Podcast] Tech Insider: zo groeide Moneybird zonder externe financiering

Hoe groeide Moneybird zonder externe financiering uit tot een miljoenenbedrijf? Dat is de vraag die ik in de nieuwste aflevering van Tech Insider bespreek met Edwin Vlieg van Moneybird.

Hij zorgde er samen met zijn compagnon Joost Diepenmaat voor dat Moneybird uitgroeide tot een miljoenenbedrijf. En dat zonder externe financiering. Vlieg deelt zijn inzichten over hoe je een techbedrijf op een nuchtere manier kunt laten groeien.

Hij begon Moneybird ooit uit frustratie: waarom was er geen eenvoudige oplossing om een digitale factuur te maken? Met zijn programmeerkennis sleutelde hij een online applicatie in elkaar en Moneybird was geboren. Vlieg vertelt in de podcast hoe zijn ideetje vervolgens langzaam maar zeker begon te groeien en wanneer het besef kwam dat dit zomaar eens een groot succes zou kunnen worden.

Groeien zonder externe financiering

Je zou het bijna vergeten tussen al het groeigeld-geweld, maar je kunt een techbedrijf dus ook laten groeien zonder externe financiering. In de podcast vertelt Vlieg hoe zijn bedrijf vanaf het begin een goede balans heeft gevonden tussen de uitgaven en inkomsten en waarom externe financiering niet nodig was en is. Twentse nuchterheid in de techwereld…

Een opmerkelijk feitje is dat Moneybird vroeger een dienst aanbood om de gemaakte facturen per post te laten versturen. Vlieg en Diepenmaat printten deze facturen zelf uit, deden ze in enveloppen en brachten ze naar de post. Door de enorme groei van Moneybird was dit na een tijdje natuurlijk niet haalbaar meer, maar het geeft wel aan hoe ‘dingen zelf doen’ diep in het DNA van het bedrijf zit.

Verder gaat het in deze aflevering
  • Volledige klantenondersteuning – Edwin Vlieg vertelt hoe Moneybird elke klant ondersteunt, ongeacht hun abonnement of proefperiode.
  • Groei – Ontdek hoe Moneybird zijn klantenbestand beheert en uitbreidt, zonder al te veel focus op kosten per acquisitie en klantwaarde.
  • Mond-tot-mondreclame – Vlieg deelt waarom mond-tot-mondreclame cruciaal is voor hun succes en waarom online recensies minder van belang zijn.
  • Tips voor SaaS-ondernemers – Vlieg geeft drie onmisbare tips om te starten met je eigen SaaS-bedrijf en waarschuwt voor veelvoorkomende valkuilen rondom investeringen.

We hebben allemaal weleens een goed idee, maar om hier ook echt een miljoenenbedrijf van te maken is andere koek. Luister daarom naar deze aflevering en leer hoe ze dit bij Moneybird deden. Luister naar deze aflevering hieronder, op de eigen website van de podcast, via Spotify of via Apple.

Over de auteur: Martijn van der Hoeden is CEO bij No Monkey Business.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond