-

Podcast Tech M&A Insider: alles over het verkopen van een techbedrijf

Podcast Tech M&A Insider: de Nederlandse podcast met alle ‘insider’-tips over het verkopen van een techbedrijf. Deze aflevering met ‘legal’expert Matthijs van den Broek.

Tech M&A Insider is de Nederlandstalige podcast over het verkopen van tech- en softwarebedrijven. Wat moet je absoluut weten om een succesvolle exit te hebben met je bedrijf? Elke aflevering bespreek ik het laatste technieuws en ga dieper op de zaken in met een expert.

Deze keer spreek ik met legal-expert Matthijs van den Broek. We bespreken fintech-beloftes Adyen en Mollie (die toch wel onder druk staan), gaan uitvoerig in op het belang van een virtual data room en geven je tussendoor ook nog wat essentiële adviezen voor de due-diligence-fase.

‘Virtual data room’

Een essentieel onderdeel bij het verkopen van een techbedrijf is een virtual data room. Maar is het nou gewoon een verzameling mapjes met een chique naam of is het meer dan dat? We bespreken welke documenten absoluut in je data room moeten. Je hoort ook welk document (bijna) altijd vergeten wordt omdat het vaak zoek is geraakt…

En stel dat je concurrent interesse heeft in je bedrijf en dus toegang wil tot je data room. Wat dan? Alles laten zien (inclusief zeer concurrentiegevoelige informatie) of toch wat achter de hand houden? Matthijs heeft genoeg ervaring om hier zinvol advies over te geven en zelf deel ik een anekdote over toen ik mijn techbedrijf verkocht: er is namelijk ook een grens aan de hoeveelheid documenten die je koper wil zien…

Technieuws

Elke aflevering neem ik altijd even de maand door met de gast en bespreek ik ook het belangrijkste actuele technieuws. In deze aflevering bespreken we fintech-beloftes Adyen en Mollie, die staan flink onder druk. De SaaS Capital Index wordt ook besproken: deze index zegt veel over de actuele waarde van techbedrijven. Spoiler: het gaat weer de goede kant op.

Vraag van een techondernemer

Daarnaast wordt er elke maand een luisteraarsvraag besproken. In deze aflevering uit een techondernemer zijn zorgen over een mogelijke exit: hij wil graag een exit maar zijn compagnons niet. Hoe ga je hiermee om? Wat is wijsheid? Wat zijn de opties zonder een mogelijke deal op te blazen? Gelukkig is er doordacht juridisch advies van Van den Broek en een passend praktijkvoorbeeld van Martijn.

Luister naar de nieuwste aflevering van Tech M&A Insider hieronder, of op de eigen website van de podcast, Spotify of Apple.

.

Over de auteur: Martijn van der Hoeden is CEO bij No Monkey Business.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond