-

Podcast Tech M&A Insider: je bedrijf verkocht… en dan?

Tech M&A Insider is een Nederlandstalige podcast over het verkopen van tech- en softwarebedrijven. In deze aflevering gaat het over de vraag wat je doet nadat je je bedrijf verkocht hebt. Wat zijn de absolute ‘do’s’ en ‘don’ts’? Wat doe je eigenlijk met het plotselinge grote bedrag op je rekening?

Je techbedrijf verkopen is natuurlijk leuk, maar waar moet je nou met je geld heen na een succesvolle exit? Het klinkt als een ontzettend luxeprobleem, maar door verkeerde keuzes kan het zomaar eens snel bergafwaarts gaan met je vermogen. Gasten in deze aflevering zijn Bart Frohn, Structureringsspecialist bij Van Lanschot Kempen en Maarten Lof, Senior Beleggingsspecialist bij Van Lanschot Kempen.

Fiscaal slim handelen en familierelaties

Frohn deelt waardevolle inzichten over bijvoorbeeld het herstructureren vóórdat je je bedrijf verkoopt. Daarnaast deelt hij tips om je vermogen privé te houden voor de nieuwsgierige buurman (een BV heeft immers een deponeringsplicht). En een ander onderwerp: wanneer ben je eigenlijk écht financieel onafhankelijk? Hij gaat ook dieper in op de impact van financiële beslissingen op familierelaties, want voor je het weet word je ‘de bank van de familie’. En ook belangrijk: wat is wijsheid als je kinderen uiteindelijk een deel van je vermogen krijgen?

Beleggingswijsheden

Lof bespreekt vanuit een beleggingsperspectief wijze lessen van niemand minder dan Warren Buffett en gaat in op de vraag of obligaties wellicht een slimmere keuze zijn voor je vermogen. Ook deelt hij inzichten over hoe om te gaan met beurskoersen die aanzienlijk kunnen schommelen, zoals tijdens de COVID-19-pandemie. Beiden gaan ook nog in op mogelijke consequenties van politieke keuzes, de ontwikkelingen op de woningmarkt en Frohn legt uit wat een BAFO-rondje precies inhoudt.

Verder gaat het gesprek ook nog over: Funda en of er eindelijk een koper is voor hét huizenplatform, over de SaaS Capital Index, over de ‘foto’ van mijn bankrekening, over het woningbeleid van minister De Jonge en meer.

Luister naar de nieuwste aflevering van Tech M&A Insider hieronder, of op de eigen website van de podcast, Spotify of Apple.

Over de auteur: Martijn van der Hoeden is CEO bij No Monkey Business.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond