-

Rabo eerste met Mobiel iDEAL in app, wie volgt?

Zelfs de Thuiswinkel-organisatie had vorige week een complimentje over voor de Rabobank. Die liet weten voorlopig geen contactloze betaalkaarten te introduceren, maar al wel iDEAL-betalingen te ondersteunen via zijn Rabo Bankieren-app. Wat zijn de plannen van de andere grootbanken?

Volgens Monique van den Hombergh, assortimentsmanager bij de Rabobank, bestellen klanten steeds meer en vaker bestellen via mobiel of tablet. Een eerdere test van de Rabobank wees al uit dat consumenten en bedrijven graag gebruik zouden maken van iDEAL via de app. Negentig procent van de ondervraagden verwachtte meer aankopen via de mobiel te gaan doen. Ook webwinkeliers geven aan behoefte te hebben aan deze mogelijkheid.

De Rabobank verwacht dat de 1,5 miljoen klanten die mobiel bankieren via de app de nieuwe iDEAL-functie frequent zullen gebruiken. Om het gebruik van iDEAL via de app te vergemakkelijken, kunnen klanten nu maximaal 250 euro overboeken naar onbekende rekeningen zonder gebruik van de Random Reader. De klant kan dit bedrag (of een lager bedrag) zelf instellen.

Paul Alfing, beleidsadviseur Thuiswinkel.org, vindt het een positieve ontwikkeling. De gebruiker is niet meer afhankelijk van de beschikbaarheid van een Random Reader en bankpas. In het eerder dit jaar verschenen position paper Online Betalen in Nederland 2013 werd al aangedrongen op een spoedige introductie en uitrol van mobiel iDEAL.

Tot op heden zijn er weinig mobiele voorafbetaalmethoden op de markt, terwijl mobiele betaaloplossingen tot meer gebruiksgemak en conversie en omzet kunnen leiden. Thuiswinkel.org wijst ook op de cijfers: In de tweede helft van 2012 deden maar liefst 1,7 miljoen consumenten een online aankoop met een mobiel apparaat. Dat is een groei van 73 procent ten opzichte van diezelfde periode in 2011.

Maar hoe staat het met de andere banken?

ING introduceert Mobiel iDEAL volgende maand in Android en iOS, zo laat een woordvoerder aan Emerce weten. ING had betalen met iDEAL overigens al aangepast aan het gebruik op de mobiele telefoon. De knoppen zijn vergroot en de informatie is beter leesbaar.

Ook ABN heeft een app, maar daarin zit nog geen Mobiel iDEAL. Betalingen moeten worden bevestigd met een betaalpas en e.dentifier. Volgens een woordvoerder komt Mobiel iDEAL zeker, maar een datum staat nog niet vast. Waarschijnlijk hoeft er dit jaar niet meer op gerekend worden.

De SNS Bank komt in de loop van volgend jaar met een voor Mobiel iDEAL aangepaste app, en dat geldt ook voor de ASN Bank. Geen van beide banken kon echter een specifieke datum noemen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Martijn

Bij Knab is het al een tijdje mogelijk om via de app te betalen met iDeal. Dus de Rabobank is hier zeker niet de eerste mee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond