-

Start-up Jawsaver: oordopje tegen tandenknarsen

Jawsaver werkt aan het prototype van een slimme oordop die tandenknarsen en klemmen van de kaak tegen gaat. De start-up heeft recent een pre-seed ronde met succes afgesloten. Vijf vragen aan oprichters Selina Tirtajana en Gabriel Sáenz.

Wat doet Jawsaver precies?

Selina: “Het is een slimme oordop die mensen helpt om tandenknarsen of klemmen tegen te gaan. Aangezien 1 op de 5 volwassenen het onbewust doet, geven onze oordopjes mensen een klein duwtje om hen te helpen het minder te doen.”

 Waar staan jullie nu?

Gabriel: “We zijn momenteel bezig met het maken van een prototype van onze MVP. We werken samen met ingenieurs, productontwerpers en fabrikanten om de juiste vormfactor te creëren om het comfortabel te maken om dag en nacht te dragen. De UI en het algoritme zijn natuurlijk ook belangrijk, maar het vinden van de juiste vormfactor is op dit moment een van de belangrijkste uitdagingen. Het vergt veel ontwerpen en testen.”

Selina: “We doen deze zomer een kleine bètatest in Q2 – Q3 2023 en een crowdfunding-campagne. Er zijn al veel mensen die pre-orderen en op de wachtlijst staan, dat maakt het spannend voor ons en het is een grote motivatie. Mensen hebben het product echt nodig en het moet goed werken voor hen.”

Waar staan jullie momenteel met fondsenwerving?

Gabriel: “We hebben net onze ronde in januari afgesloten. We hebben uiteindelijk meer opgehaald dan we aanvankelijk hadden gehoopt. Dat is maar goed ook: er zijn zoveel problemen met toeleveringsketens in de wereld. We weten dat die problemen ons op een gegeven moment ook zullen raken. We horen fabrikanten ons al waarschuwen voor vertragingen. Deze ronde geeft ons een extra buffer als bepaalde zaken vertraging oplopen.

Selina: “Zodra we de technische validiteit van het product en de commerciële tractie hebben aangetoond, hopen we onze seed-ronde in het eerste kwartaal van 2023 te verhogen. De crowdfunding en de bètatest deze zomer zullen ons helpen te begrijpen hoeveel we precies moeten ophalen.”

 Hebben jullie wel eens vragen of adviezen gekregen van investeerders die hebben geleid tot koerscorrecties?

Gabriel: “Dat zullen er vast een aantal zijn geweest. Als je onze pitches in in de loop van de tijd vergelijkt, zie je een groot verschil. Veel van die veranderingen in strategie en hoe we onze strategie uitleggen, zijn te danken aan feedback van investeerders.”

Selina: “Ik zou zeggen dat het deel waar we veel advies en vragen over hebben gekregen over het commerciële model gaat. En om eerlijk te zijn is het nog steeds in ontwikkeling. Dat komt ook omdat we blijven experimenteren en feedback krijgen van klanten.

Heb je advies voor andere start-ups, gebaseerd op jullie ervaringen met Jawsaver?

Selina: “Er zijn zoveel verschillende soorten oprichters en ik denk dat je je eigen stijl moet vinden. Voor mij persoonlijk maakt het echt een verschil als je gepassioneerd bent over wat je doet. Mensen reageren echt op het feit dat er daadwerkelijk een missie en passie achter Jawsaver zit.”

Gabriel: “Wees bereid om veel rollen op te pakken en maak fouten. Wees flexibel, vertrouw op je instinct en vraag meer offertes en interviews aan voordat je een overeenkomst ondertekent. Maar vooral: veel plezier!”

Informatie voor investeerders over Jawsaver is hier te vinden: https://api.fundsup.co/go/Jsl1s3y8rf Je kunt hun voortgang volgen en wellicht betrokken zijn bij hun nieuwe ronde volgend jaar.

* In samenwerking met Fundsup belichten we iedere donderdag beurtelings veelbelovende start-ups en early-stage investeerders. Hier vind je meer informatie over Jawsaver voor investeerders.

Over de auteur: Arjen Strijker is Oprichter en Chief Operations Officer bij Fundsup.

Jawsaver is aangesloten bij partner UtrechtInc. 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond