-

Straft Google door AI gegenereerde teksten af?

Hoe zit het met door AI-gegenereerde content en je positie in Google’s zoekresultaten? Het korte antwoord: Google straft het gebruik van AI niet zonder meer af, maar let goed op hoe je het gebruikt.

Als tekstbureau dat AI-ondersteunde copywritingdiensten levert, krijgen we regelmatig de vraag of Google AI-gegenereerde teksten afstraft. Het antwoord is: “dat hangt ervan af”. Hoe het precies zit, leg ik uit in dit artikel.

Belangrijkste punten
  • Google heeft regels voor AI-gegenereerde teksten en het bedrijf is heel serieus over het principe dat content waardevol moet zijn.
  • Het wil originele, mensgerichte content die barst van de expertise, ervaring, autoriteit en betrouwbaarheid (EEAT).
  • Het gebruik van AI om content te manipuleren en te optimaliseren voor zoekresultaten is een no-go volgens Google’s spambeleid.
  • Niet alle AI-content is slecht: AI kan ook nuttige content genereren.
  • Google blijft kwalitatieve content belonen en benadrukt de waarde en betrouwbaarheid van informatie.

Zelf zegt Google alle hoogwaardige content te belonen, ongeacht hoe die is geschreven. Dus, of je nu content maakt met AI of niet, zorg ervoor dat die origineel en waardevol is. Kwaliteit en waarde zijn de baas in Google’s wereld.

Hoe AI de wereld van SEO verandert

AI zorgt voor een aardverschuiving in de wereld van zoekmachineoptimalisatie. Google is strenger geworden en kijkt nu nog meer naar de kwaliteit van de content en de betrouwbaarheid van de website. In de ‘helpful content update‘ van september 2023 legt Google nog meer de nadruk op content die waardevol en behulpzaam is. Google’s regels voor AI-gegenereerde teksten zijn duidelijk. Het bedrijf wil waardevolle content en is op zoek naar originele, hoogwaardige, mensgerichte content die voldoet aan EEAT-criteria.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Vragen en antwoorden

Heeft Google een hekel aan AI-gegenereerde teksten?
Nee, Google straft niet automatisch alle AI-gegenereerde teksten af. Wat telt, is dat de content waardevol is en voldoet aan hun EEAT-criteria.

Wat zijn Google’s regels voor AI-gegenereerde teksten?
Google wil dat je hoogwaardige, originele, mensgerichte content maakt, ongeacht hoe die wordt geproduceerd. Als je content manipuleert en alleen optimaliseert voor zoekresultaten, dan ben je in overtreding van Google’s spambeleid.

Wat voor soort content kan AI genereren?
AI is heel sterk in het datagedreven content genereren, zoals sportuitslagen, weersvoorspellingen, transcripties. Maar ook blogs, webteksten, productbeschrijvingen, en nog veel meer soorten teksten kun je prima met behulp van AI schrijven. Maar vergeet niet, je moet altijd de EEAT-criteria toepassen en de content beoordelen op expertise, ervaring, autoriteit en betrouwbaarheid.

Heeft AI-content speciale voor- of nadelen in de zoekresultaten?
Nee, AI-content heeft geen speciale voor- of nadelen in de zoekresultaten. Wat telt is de kwaliteit en waarde van de content.

Over de auteur: Eric van Hall is oprichter en eigenaar van CopyRobin.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond