-

Tien dingen die je niet wist over IoT

Het moet ergens in 2013 zijn geweest, dat de hype rondom Internet of Things begon. Althans, als we Google Trends mogen geloven:

Trend IoT

Zoals dat vaak gaat met fenomenen die in korte tijd razend populair worden, bestaat er ook over Internet of Things veel onduidelijkheid. Daarom: tien dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over IoT, maar desalniettemin interessant zijn.

1. SAG_MEME_Term_IoT

1. De term Internet of Things is veel minder nieuw dan de meeste mensen denken. Hij is al bedacht in 1999, en wel door de Britse technologie-pionier Kevin Ashton.

2. SAG_MEME_In_1974

2. Een geldautomaat was in 1974 het eerste ‘ding’ dat online was. Nog niet eerder was een ander apparaat dan een computer verbonden met een computernetwerk.

3. SAG_MEME_By_2016

3. In 2016 zullen er 6,4 miljard ‘dingen’ verbonden zijn met het Internet of Things, een stijging van 30 procent ten opzichte van 2015, volgens marktonderzoeker Gartner. Over vier jaar zijn dat er ruim drie keer zo veel (20,8 miljard).

4. SAG_MEME_IoT_supports

4. Volgens hetzelfde Gartner-onderzoek staat IoT dit jaar garant voor maar liefst 235 miljard dollar aan diensten.

5. SAG_MEME_majority_of_people

5. Hoewel de term Internet of Things in de IT-sector inmiddels gemeengoed is, heeft het overgrote deel van de bevolking (87%) hier nog nooit van gehoord, volgens consultingfirma Accenture.

6. SAG_MEME_Industrial_Internet

6. Industrieel conglomeraat GE heeft becijferd dat het industriële internet de komende twintig jaar wereldwijd zal zorgen voor een groei van het BBP van 10 tot 15 biljoen dollar.

7. SAG_MEME_Smar_clothing_sensors

7. Dankzij slimme sensoren in kleding worden retailers in de toekomst nooit meer met een lege voorraad geconfronteerd.

8. SAG_MEME_By_2025

8. In 2025 kan het Internet of Things een wereldwijde economische impact hebben ter waarde van elf biljoen dollar, volgens strategisch adviesbureau McKinsey.

9. SAG_MEME_By_2020

9. In 2020 is naar verwachting 90 procent van de auto’s verbonden met het internet, aldus Amerikaanse universiteit MIT.

10. SAG_MEME_60%_of_drivers

10. Desgevraagd geeft zestig procent van de automobilisten aan dat ze de data van Internet of Things van hun auto zouden delen in ruil voor gratis onderhoud, volgens Accenture.

Slechts dertien procent van de mensen kent de term Internet of Things, maar toch worden er gouden bergen voorspeld. De ‘grote onbekende’ moet de komende jaren zijn naam gaan vestigen. Dan moet blijken of het huidige enthousiasme terecht is geweest.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond