-

Vijf belangrijke webdesign trends voor 2015

Webdesign is meer dan een paar mooie lijnen of kleurtjes. Het is een essentieel onderdeel van de marketingstrategie. De betere sites zijn tegenwoordig geoptimaliseerd voor mobiele consumptie en videoweergave. Maar wat worden de trends voor volgend jaar? Carly Stunder van Miles Technologies noemt er vijf.

Minimalistische ontwerpen: simpele en heldere ontwerpen nemen het gevaar weg van een drukke en onoverzichtelijke sites, waarbij met name (heldere) kleuren versterkend kunnen werken. De betere sites maken optimaal gebruik van typografie en witregels. In dit geval is minder dus meer.

Video ondersteuning: Sites zonder video zijn eigenlijk nauwelijks meer denkbaar. Video’s stimuleren interactie, worden als authentiek ervaren en zijn ideaal voor mobiele gebruikers. Veertig procent van het YouTube verkeer komt van mobiele apparaten. En YouTube eindigt ook hoog in zoekmachines. Vergis je niet: je bezoekers onderhouden is minstens zo belangrijk als je bezoekers informeren. Maar uiteraard kun je video ook inzetten om je bezoekers meer te laten weten over je bedrijf of dienst.

Denk Pinterest: De opmaak in kaders of kaarten mag zich in een groeiende populariteit verheugen. De opmaak is functioneel, juist voor mobiele gebruikers. In één oogopslag krijgen bezoekers informatie over producten en diensten. Zie het als een soort lekkere snacks of snoepmix bij de Jamin. Google gebruikt kaartontwerp tegenwoordig ook, denk aan de manier waarop Google Now wordt gepresenteerd.

Ga responsive, nu! Toegegeven, deze kende je al, maar als je nu nog geen responsive site hebt, wordt het de hoogste tijd. Responsive begon in 2012 op te komen toen meerdere bedrijven zich realiseerden dat de mobiele ervaring belangrijk werd. Een desktop krijgt computer bij responsive alle ruimte voor een uitgebreide navigatie, bij de mobiele telefoon zijn er meer beperkingen.

Scroll on: Parallax scrolling betekent dat sommige elementen zoals afbeeldingen sneller bewegen of scrollen dan andere elementen op dezelfde pagina. Er wordt als het ware een soort dieptegevoel gecreëerd. Scrollen kan overigens horizontaal of verticaal. Webontwerpers stellen dat parallax scrolling kan bijdragen aan het versterken van een merk, product of imago. Het moet een soort wow-effect geven. Vindt ook Carly Stunder. Een nuance is op zijn plaats: laadtijden nemen toe naarmate meer scripts worden gebruikt. Trage sites zijn nadelig voor de vindbaarheid in zoekmachines.

Deel dit bericht

2 Reacties

Boris Bakkelfiets

Lekker, hoor; we hebben inderdaad nog meer parallax en pinterest/masonry sites nodig in ons leven. En video op een site is top voor mobile, jaja. Inline video’s kunnen al? Battery drain? Ga je schamen.

jennifer

Was googling a lot about latest trends in designs since i found this post and http://bit.ly/1Oigs6Rv. Final destination for my search. Thank You Jan libbenga .

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond