-

Vijf redenen om LinkedIn niet te negeren

Toegegeven: LinkedIn is niet sexy, zoals Twitter en Facebook dat zijn. Maar vergis je niet: LinkedIn is het platform voor B2B. Kijk alleen al naar de cijfers: er zijn 332 miljoen gebruikers, waarvan 40 procent dagelijks inlogt.

1. Je kunt heel snel je doelgroep of liever gezegd je bedrijfssector vinden en dat wereldwijd. Er zijn ook nog eens ruim één miljoen besloten groepen waar je nuttige informatie kunt delen. Een op de drie zakemannen of vrouwen zit op LinkedIn. Journalisten ook. 65 procent gebruikt LinkedIn als bron.

2. Zes van de tien LinkedIn gebruikers is op zoek naar informatie over een bepaalde industrie of zakelijke sector. Zorg daarom dat als je informatie deelt deze vooral praktische waarde heeft voor je volgers. Wees voorzichtig met zelfpromotie.

3. LinkedIn zorgt voor verwijsverkeer naar je site. LinkedIn doet dat vier keer beter dan Facebook en Twitter. En LinkedIn verslaat alle andere sociale platforms als het om B2B verkeer gaat. 91 procent van de digitale marketeers prefereren LinkedIn voor het delen B2B informatie.

4. De conversie is opvallend hoog, vooral in LinkedIn groepen. LinkedIn gebruikers beweren dat zij veel meer deals krijgen via contacten op LinkedIn.

5. Tachtig procent van de leden gebruiken contacten van LinkedIn in hun besluitvorming. Een reden te meer om je aanwezigheid op LinkedIn extra te benadrukken.

Linkedin Infographic
Via: PowerFormula for Linkedin Success

Deel dit bericht

3 Reacties

bert

Als 70% van de LI gebruikers FB ook zakelijk inzet, is FB inmiddels dus het belangrijkste zakelijk netwerk (3x zo veel leden). Dat gevoel heb ik zelf ook, en heb Twitter en LI aan de kant gezet. En dan moeten de zakelijke tools op FB nog komen. Grootste pre van FB: je kunt iedereen een bericht sturen. Daar heb ik meer aan gehad dan alles van LI bij elkaar.

Patrick

Helaas is het geen of/of keuze. Ieder netwerk heeft z’n eigen karakteristieken (sterktes en zwaktes). Facebook-(corporate)-pages heeft enorme opmars gemaakt, met name in zogenaamde ContentMarketing strategien, maar door de nieuwe (en aankomende veranderingen van de) engagement rate worden corporate posts steeds MINDER vertoond aan ‘fans’. Ik geloof in prioriteiten stellen, maar zoveel moeite is het echt niet om tegelijkertijd een FB, LI en Twitter te onderhouden.

Mirjam

Mooi artikel en helemaal in lijn met mijn eigen ervaringen. Daar waar Twitter en Facebook steeds minder relevant worden, slaagt Linkedin erin om langzaam maar zeker hét B2B platform in de wereld te worden. En in reactie op Bert, als jij tussen de datingadvertenties door op FB zaken kunt doen, dan ben je denk ik de uitzondering die de regel bevestigd. Maar heel veel succes aldaar, ik (en mijn zakelijk netwerk) houden het voorlopig bij Linkedin en een klein beetje Twitter (voor de actualiteit)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond