-

What’s next in FinTech? (video)

Steeds meer fintechstartups richten zich op de B2B-markt. Dat bleek weer eens tijdens het onderdeel What’s next in FinTech? op Emerce eFinancials in Amsterdam. Diverse fintechbedrijven uit Londen mochten zich daar aan het publiek presenteren.

Fintech gaat allang niet meer over bitcoinoplossingen of apps. Er liggen gouden kansen voor startups die zakelijke bedrijfsprocessen vereenvoudigen. En waar fintechbedrijven een jaar of drie geleden nog als ambitie hadden om grote banken of verzekeraars te verslaan, willen ze nu vooral samenwerken met deze partijen.
Rabobank, hoofdsponsor van Startupbootcamp, is partner van de meeste van de hier genoemde bedrijfjes.

In Amsterdam presenteerde Jan-Michael Gorecki zijn nieuwe bedrijf KyoLAB. Het platform zorgt ervoor dat communicatie via WhatsApp, WeChat en Yahoo Mobile voldoet aan de strenge voorwaarden van het verzekerings- en bankwezen door informatie te archiveren.

Penta is de naam van een digitale bank voor het kleinbedrijf. De bank claimt veel goedkoper te zijn dan reguliere banken en biedt ook veel meer diensten afgestemd op kleine ondernemers.

Enterprise Bot is een technologie voor bedrijven om servicebots te creëren. Die werken vervolgens via Messenger, Line, Telegram of Klik.

moBILLity tenslotte helpt consumenten bij het terugdringen van de maandelijkse lasten via gepersonaliseerde adviezen. 10 miljoen Britse huishoudens betalen volgens het bedrijf jaarlijks 20 miljard pond te veel aan lopende rekeningen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond