-

Wie heeft het Beste Reisidee 2020?

Om reisbedrijven te stimuleren nu en in de toekomst hun business toekomstbestendig te maken en innovatieve praktijkvoorbeelden te promoten heeft Travel Tomorrow het Beste Reisidee in het leven geroepen.

De winnaar van het Beste Reisidee wordt op woensdag 15 januari van 13 – 14 uur tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs 2020 uitgereikt aan een persoon en/of bedrijf die een innovatief reisidee (product, tool, concept) heeft ontwikkeld. Het reisidee dient zich te onderscheiden op een of meer van de drie Travel Tomorrow pijlers: customer experience, sustainabilty en travel technology.

Wie?

Iedereen – ook jij – kan meedoen zolang het maar een innovatief reisidee betreft. Stuur je reisidee in en daaruit worden zes ideeën geselecteerd en uitgenodigd voor de halve finale op 12 december. En word je dan gekozen tot een van de drie finalisten, dan ligt de reiswereld aan je voeten, want tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs op 15 januari mag je je idee presenteren aan een vakkundige jury, een zaal vol potentiële klanten en niet te vergeten investeerders.

Waar?

De finale van het Beste Reisidee gaat plaatsvinden op woensdag 15 januari van 13 – 14 uur op de beursvloer tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht.

Hoe?

Op basis van een vragenlijst worden zes personen uitgenodigd mee te doen aan de (halve finale) prepitches op 18 december 2019 en de finale (pitches) op 15 januari 2020 (vakdag Vakantiebeurs 2020). 

Afgevaardigden van de initiatiefnemers (te weten ANVR, Emerce Travel, Travel Impact Lab en Vakantiebeurs) bepalen aan de hand van de vragenlijst en de prepitches wie er door gaan naar de finale.

Wat zijn de beoordelingscriteria?

De inzendingen zullen door de jury beoordeeld worden op basis van:

 • Probleemoplossend vermogen
 • Innovatieve karakter m.b.t. customer experience, sustainabilty, en/of travel technology
 • Onderscheidend vermogen
 • Praktische toepasbaarheid en belang voor een toekomstbestendige reissector
 • Potentieel marketingbereik
 • Toekomstbestendigheid
 • (Indien mogelijk) Bewezen succes 
Wie hebben zitting in de jury?

De jury voor de finale pitch is (onder voorbehoud van wijzigingen) als volgt samengesteld: 

 • Jolanda Deegen, Reisondernemer, Investeerder.
 • Steven van der Heijden, CEO Corendon, Reisondernemer
 • Louis Frankenhuis, Reisondernemer, Investeerder
Wie bepaalt de winnaar van Beste Reisidee 2020?

De jury heeft als taak zorgvuldig en vertrouwelijk om te gaan met de inzendingen. De jury bepaalt, rekening houdend welke van de genomineerde initiatieven de prijs in ontvangst mag nemen. 

Vakpublieksfavoriet 2020

Tijdens de MeetUp kan het vakpubliek na afloop van de pitches via hun smartphone ook stemmen op hun favoriete Beste Reisidee. De finalist met de meeste stemmen krijgt de eer en trots van Vakpublieksfavoriet 2020. De winnaar krijgt een gratis ticket voor het Emerce Travel event en Travel Tomorrow event.

Milestone planning 
 • Schrijf je in tot 1 december 2019 
 • Blok de prepitchdatum 12 december en finale op 15 januari alvast in je agenda 
 • Wacht de bekendmaking genomineerden prepitches af. (uiterlijk 3. december 2019)
 • Heb je meegedaan aan de prepitches? Dan hoor je binnen drie werkdagen na de prepitch of je mee mag doen aan de finale (uiterlijk 17 December). 
 • Bekendmaking winnaar Beste Reisidee op 15 januari 2020.
Publiciteit

Voorbeschouwing van de finale wordt in aanloop naar de pitch op de vakdag van de Vakantiebeurs gepubliceerd op www.anvr.nlwww.vakantiebeurs.nl en www.emerce.nl

Met de uitreiking van de Travel Tomorrow’s Beste Reisidee geeft de ontvanger toestemming foto en naamsvermelding te mogen gebruiken in de communicatie naar de diverse media.

Wat verdien je?

Naast de eer en trots verdien je ondersteunende coaching sessies en een Masterclass (naar keuze) van Travel Impact lab, brainstormsessie met YOUNG ANVR, Gratis ticket Emerce Travel Event, een comfort unit ter waarde van €1900 op Vakantiebeurs 2021 en publiciteit en promotie via anvr.nl, emerce.nl, vakantiebeurs.nl

Wil je meer informatie? Klik dan hier

Initiatiefnemers:

Travel Tomorrow’s Beste Reisidee (kortweg Beste Reisidee) is een initiatief van ANVR in samenwerking met Emerce, Travel Impact Lab en de Vakantiebeurs.

Contact:
Travel Tomorrow ANVR, Baarnsche Dijk 10F, 3741LS Baarn (tot 1 januari 2020) Contactpersoon: Gerben Hardeman; Email: traveltomorrow@anvr.nlTel. 035 5433420 

Deel dit bericht

1 Reactie

Sofie - Vakantie Expert

Een super idee.
Zou misschien ook meer richting de consument moeten gecommuniceerd worden.
Want uiteindelijk zijn zij diegenen die op reis gaan…

Maar een top idee

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond