-

Yahoo dumpt honderden domeinnamen

Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo houdt uitverkoop. Zeker honderden domeinnamen worden vanaf vandaag onder de noemer Domainapalooza! in de etalage gezet. En daar zitten mogelijk ook voor Nederlandse partijen interessante namen bij.

Namen als Crackers.com, AV.com, Jockeys.com, Sled.com, Sports-Live en Blogsport.com worden vanaf vandaag te koop aangeboden. Het zijn namen voor producten of diensten die Yahoo beëindigd heeft, of nooit heeft opgestart. Een aantal dateert zelfs uit de jaren negentig van de vorige eeuw.

Sommige zijn voor 1000 dollar te verkrijgen, de meest gewilde moeten al gauw 1,5 miljoen opbrengen. AV.com is de duurste. Maar ook Sandwich.com gaat niet voor minder dan 50.000 dollar de deur uit. Een aantal namen zal Yahoo vermoedelijk niet aan de straatstenen kunnen slijten, zoals cdjukeboxcom en pcmodem.com, die duidelijk uit de vorige eeuw stammen.

Domeinnamen worden de laatste tijd weer flink verhandeld. Het platform DomainNameSales.com meldt dat alleen vanaf half oktober er voor 1,3 miljoen dollar aan domeinnamen zijn verhandeld. Met als topper Ride.com, die 325.000 dollar opbracht.

De namen van Yahoo zijn te koop via het veilingplatform Sedo en daarmee ook in Nederland verkrijgbaar. De verkoop duurt tot 21 november.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond