Agenda

Geplaatst door: Bright

Bright Day

Datum
23 november 2013
Plaats
Amsterdam
Locatie
Pakhuis de Zwijger
Organisatie
Bright

Op 23 november organiseert Bright een tweede Bright Day in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Deelnemen kan!

De eerste Bright Day op 25 mei was een succes. Inhoudelijk een sterk programma met mooie namen als de Leap, Google Glass en Tesla Model S. Mooie sponsors die hun nieuwste technologie en gadgets lieten zien, zoals Sony, Blackberry, Asus, PayPal en Philips. En natuurlijk honderden enthousiaste en nieuwsgierige bezoekers.

Tokyo Game Show & Sony – De PlayStation 4 en Xbox One komen binnenkort uit. Qua specificaies ontlopen ze elkaar amper; herkomst en cultuur bepalen de verschillen. Blogger Rutger Middendorp bezocht de Tokyo Game Week en het Sony hoofdkantoor om het DNA van Sony te onderzoeken. In een presentatie in de grote zaal (11.15 uur) deelt hij zijn observaties. “Japanners hebben nu eenmaal een obsessie voor details.” Of dat klopt, kun je op Bright Day direct testen op de eerste waar de PlayStation 4 staat.

Mickey Mouse Storylight – De Philips hue ledlampen stonden vorig jaar in de top 10 van onze Bright 25 jaarlijst. Met Hue kun je alle lampen in huis via een app op je tablet, smartphone of via een webbrowser dimmen of van kleur veranderen. Storylight is een nieuw product op basis van hue. Een lamp in de vorm van een Mickey Mouse-hoofd, waarvan het licht meekleurt met het verhaal dat je voorleest. Deze lamp werkt samen met de Disney Storytime-app voor iOS die standaard geleverd wordt met drie kinderverhalen Rapunzel, Toy Story en Monsters, Inc. Zodra je een bladzij omslaat, verandert de lamp van kleur gebaseerd op de illustratie op de nieuwe bladzijde. David bespreekt de lamp in de Uitpakparty in de grote zaal en daarna kun je zelf hands on!

Google Nexus 7 – De nieuwe Nexus 7 van Google en Asus is op vrijwel alle punten flink verbeterd. Google vindt 7 inch het perfecte formaat voor een apparaat dat je elke dag gebruikt en meeneemt. Aan de schermgrootte is dan ook niets veranderd, maar hij is bijna op elk punt meer ‘highend’ gemaakt, voor dezelfde lage prijs. Zo heeft de tablet nu een full-hd scherm van 1920 x 1200 (323 ppi), een tweede camera, het energiezuinige Bluetooth 4.0 en ondersteuning voor draadloos opladen via de Qi-technologie. Check ‘m in de hands on na de live Uitpakparty.

Canon PIXMA cloudprinting – Omdat we steeds vaker smartphones en tablets gebruiken, maken we ook steeds vaker gebruik van cloudservices als Dropbox om foto’s en documenten op te slaan. Met PIXMA Cloud Link kun je je foto’s en documenten bekijken en printen vanuit populaire clouddiensten, direct vanaf een Cloud geschikte PIXMA printer of vanaf smartphone. Zo hoef je niet thuis of op je werk te zijn om te printen, maar stuur je de opdracht ook vanaf je vakantieadres of vanuit de trein of file. Handig!

Shapeshifter – Menno van den Berg studeerde af aan de afdeling Interactive/Media/Design aan de KABK met de installatie Shapeshifter | tranformable organism. De Shapeshifter is voorzien van bladvormige tentakels van zachte siliconen, die langzaam omhoog krullen om daarna weer plat naar beneden te hangen. Het tempo is afhankelijk van hoe hard aan de hendel wordt gedraaid, die in verbinding staat met injectiespuiten die via plastic slangen lucht in de tentakels pompen. “Het project heeft nu een esthetische, technische dimensie, maar ik wil allerlei functionele toepassingen ontwikkelen”, zegt Van den Berg. Welke? Dat kun je aan hem vragen op de creative class expo op de vijfde verdieping.

Nike Moves – Niet alleen de 64-bit A7-processor van de iPhone 5S is een primeur, ook de M7-bewegingsprocessor is nieuw. De processor is eigenlijk een veredelde stappenteller in je iPhone, die constant je bewegingen bijhoudt zonder de A7-chip en daarmee de batterij te belasten. Wie Nike+ Move op zijn iPhone 5S installeert, kan zelfs gegevens opvragen vanaf de dag dat je de 5S ging gebruiken. De app is net als de Fuelband ingezet op motivatie om te gaan bewegen en is een mooie showcase voor de mogelijkheden van de iPhone 5S.

Deel dit bericht