Agenda

Geplaatst door: Media Perspectives en Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Cross Media Café – Future FM

Datum
9 december 2019
Plaats
Hilversum
Locatie
Theater 1, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
E-mailadres
communicatie@mediaperspectives.nl
Phone
035 677 75 07
Organisatie
Media Perspectives en Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het maken van radio en het belang van het medium stonden het afgelopen jaar centraal in een aantal bijeenkomsten rond de viering van honderd jaar radio.Het laatste Cross Media Café van 2019 kijkt vooral vooruit – wat is de toekomst van het medium in een media wereld die verandert onder invloed van machine learning, kunstmatige intelligentie, big data en voice interfaces? Hoe gaan smart radios, podcasts en visual radio zich door ontwikkelen?

Het Cross Media Café van 10 december wordt voorafgegaan door een speciale Expertsessie van 11.30-13.00 uur, getiteld: ‘Radio – yesterday, today and tomorrow’. Deze sessie is Engelstalig. Combitickets zijn mogelijk!

Programma 14:00-17:00 uur
– Liedewij Hentenaar, directeur van Radio Advies Bureau (RAB) presenteert de laatste cijfers in inzichten over de toekomst van de Nederlandse radio markt. Het RAB (Radio Advies Bureau) is de marketingorganisatie van alle landelijke en regionale, publieke en commerciële radiostations, een van de opdrachtgevers van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO)

– Bram Bogaerts, mede oprichter ontwerpbureau Superposition over Castography, een webomgeving om op een vernieuwende manier podcastcontent te ontdekken.

– Jurre Bosman, Directeur Audio NPO, over de radiostrategie van de NPO

– Daan Molenaar, Conceptontwikkelaar & projectleider EO over Eerst dit, een dagelijkse bijbelpodcast van EO en IZB via WhatsApp. Deze podcast bestaan nu bijna een jaar en heeft inmiddels 45.000 abonnees.

– David Lloyd over zijn boek ‘Radio Secrets’, een gids met tips voor het presenteren en produceren van krachtige inhoud voor broadcast en podcast.

– Marc Adriani, Directeur Radio van Talpa Network, over de strategie van Talpa Radio

Vanaf 17:00 uur Borrel en Netwerken

Deel dit bericht