Agenda

Geplaatst door: Media Perspectives

Cross Media Café: Spatial computing

In het Cross Media Café van 3 oktober verkennen we hoe het fenomeen ‘spatial computing’ – de verzamelterm voor AI, AR, VR en sensortechnologie – de deur opent naar een futuristisch landschap van interactie en beleving. Het biedt talloze mogelijkheden voor de media- en entertainmentindustrie om het publiek op nieuwe manieren te boeien én binden. Sprekers als Gabriele Romagnoli (ShapesXR) en Jelmer Althuis (The Sphere of Sound) delen hun inzichten, en discussiëren over de mogelijkheden en de uitdagingen die deze technologische innovatie met zich meebrengt.
Het Cross Media Café is onderdeel van de Business & Innovation Days van Dutch Media Week. Wil je het Cross Media Café bijwonen? Meld je dan gratis aan voor een dagticket op dinsdag 3 oktober. Als bonus kun je naast het Cross Media Café ook de rest van het dagprogramma bijwonen en meelunchen!
Sprekers van het Cross Media Café zijn onder andere:
Gabriele Romagnoli, Head of Business bij ShapesXR: Gabriele is een specialist in ruimtelijk computergebruik, ontwerp, productiviteit en samenwerking. Hij vertelt over ontwerp kant van spatial computing.
Steye Hallema, Volumetric Director bij 4DR Studios: Steye is VR pionier stelt het publiek centraal in zijn werk. Hij ontwikkelt publiekservaringen, en met zijn VR project ‘The Imaginary Friend’ speelt de toeschouwer een belangrijke rol.
Jelmer Althuis, oprichter van Sphere of Sound: Jelmer is maker van spatial audio. Hij spreekt over de belangrijke rol van ruimtelijk audio in immersieve ervaringen.
Benjamin de Wit, oprichter VRDays Europe en organisator Immersive Tech Week: Benjamin laat in zijn bijdrage zien hoe spatial computing zijn intrede heeft gemaakt in verschillende sectoren. Hij schetst een beeld van de manieren waarop bepaalde toepassingen gebruikt worden.
Silvia Rossi, onderzoeker bij het Centrum Wiskunde & Informatica: Silvia onderzoekt hoe gebruikers immersieve ervaringen ondergaan, en wat dit betekent voor de volgende generatie multimediasystemen.
Rufus Baas, Kwartiermaker Metaverse Werkplaats: In de Metaverse Werkplaats, een initiatief zes creatieve Mbo vakscholen, werken studenten samen met docenten en medewerkers van media-en productiebedrijven aan toepassingen voor immersieve technologieën.
Een deel van het Cross Media Café is Engelstalig.

Praktische informatie
Het Cross Media Café is onderdeel van de Business & Innovation Days tijdens Dutch Media Week. Samen met onze partner ROM Utrecht Region hebben we een mooi programma samengesteld op maandag 2 oktober en dinsdag 3 oktober, vol met interessante kennissessies en inspirerende sprekers.
Zo zal Ezra Eeman (Directeur Strategie, NPO) de openingskeynote verzorgen, Jamie Allan (Head of Media Industries, NVIDIA) spreekt over de samensmelting tussen media en AI en Danielle Jiskoot (Co-founder & CCO The Diverse Company) neemt ons mee in de wereld van influencers en diversiteit.
Het volledige programma wordt binnenkort hier bekendgemaakt!
Tickets
Dit jaar werkt Dutch Media Week met dagtickets. Wil je één of meerdere sessies van de Business & Innovations Days bijwonen, zoals het Cross Media Café op 3 oktober? Meld je dan aan voor een dagticket voor maandag 2 oktober of dinsdag 3 oktober. Ben jij beide dagen van de partij? Dan kun je kiezen voor een passe-partout. Op beide dagen is vrije toegang voor mediaprofessionals.
Wat is inbegrepen bij een dagticket?
Toegang tot Dutch Media Week in Beeld & Geluid Hilversum van 09.00 tot 18.00 uur. Je kunt alle sessie bijwonen die op het programma staan, maar toegang geschiedt wel op basis van first come, first serve.
Ontvangst voorafgaand aan de eerste keynote
Lunch tussen 12.15 en 13.15 uur
Afsluitende borrel tussen 16.00 en 19.00
Heb je een vraag over het Cross Media Café? Mail dan naar: communicatie@mediaperspectives.nl

Deel dit bericht