Agenda

Geplaatst door: TU Twente

Cybercrime in het U-meet Cyberlab

Op donderdag 3 oktober 2013 wordt op de Universiteit Twente de ‘U-meet’ georganiseerd. De U-meets (debatten) zijn een initiatief van de Nederlandse universiteiten waarbij wetenschap, politiek en bedrijfsleven samen op zoek gaan naar een antwoord op een centraal thema. Dit jaar is het thema: ‘Veiligheid’. De avond op de UT heet ‘Cybercrime in het U-meet Cyberlab’.

Naarmate steeds meer mensen zich op het internet begeven om daar te winkelen, hun bankzaken te regelen of berichten te versturen, loont de digitale misdaad ook steeds meer. Cybercrime strekt zich uit van phishing tot aan het inbreken bij de AIVD of het stelen van iemands identiteit. Hoe voorzichtig moet je zijn op het internet? Welke gevaren schuilen er in onschuldig ogende QR-codes? Dit U-meet Cyberlab neemt je mee in de ongrijpbare wereld van de digitale misdaad.

Elmer Lastdrager promoveert in cyber crime science aan de UT. Hij doet onderzoek naar daders en slachtoffers van phishing. Ook vraagt hij zich af hoe je deze criminelen achter het net kunt laten vissen.

Frank van Vliet van Certified Secure laat het publiek tijdens een interactieve presentatie zelf ervaren hoe hackers te werk gaan.

Nieuwsgierig naar wie er nog meer spreken? Houd de website www.utwente.nl/umeet in de gaten.

De avond staat onder leiding van internetexpert Danny Mekić, directeur van adviesbureau New Team. Mekić is uitgeroepen tot meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland. Als management consultant adviseert hij grote spelers op deze markt.

Side-kick is prof. dr. Pieter Hartel, hoogleraar aan de UT, gespecialiseerd in cybercrime.

Donderdag 3 oktober, 19.30-21.30 uur. Waaier, zaal 2.

Inschrijven is verplicht. Doe dit liefst zo snel mogelijk, het aantal plaatsen is beperkt.
http://www.utwente.nl/umeet/aanmelden/

Alleen toegang met laptop, tablet of smartphone!

Deel dit bericht