Agenda

Geplaatst door: Adept Events

Datavisualisatie en Data Driven Storytelling

Datum
9 april 2020
Plaats
Utrecht
Locatie
Van der Valk Utrecht
E-mailadres
seminars@adeptevents.nl
Phone
0172-742680
Organisatie
Adept Events

De workshop “Datavisualisatie – De logische stap naar inzicht” zal naast de basistheorieën, zoals visuele perceptie, gestallt wetten en kleurtheorieën, belangrijk inzicht geven in de hedendaagse uitdagingen binnen uw organisatie. Hoe om te gaan met grote hoeveelheden data, de noodzaak van storytelling, de opkomst van de data-artist, de nieuwe plek in de organisatie, de relatie met predictive/advanced analytics en dergelijke vraagstukken.

De vele visualisatietools die op dit moment op de markt zijn, komen uitgebreid aan bod. Welke tools zijn online beschikbaar en kunnen relatief makkelijk gebruikt worden? Moet men kunnen programmeren om een tool te gebruiken? Moeten wij kiezen voor Tableau, voor PowerBI of voor een totaal andere tool? Allemaal vragen waar de huidige data gedreven organisaties mee te maken hebben. Vele praktijkvoorbeelden passeren de revue over organisaties die deze tools gebruiken voor hun analytics uitdagingen.

Door kennis op te doen tijdens deze brede kijk op datavisualisatie, met vele praktijksituaties als voorbeeld, bent u in staat datavisualisatie binnen uw organisatie naar een hoger plan te trekken. Gebruik datavisualisatie om uw management beter te informeren en geef inzicht in plaats van informatie.

Deel dit bericht