Agenda

Geplaatst door: Emerce

Deep dive: Business Design

Datum
15 december 2022
Plaats
Online classroom
Locatie
Online classroom
E-mailadres
academy@emerce.nl
Phone
-
Organisatie
Emerce

Verbindt de wereld van Design met de Business

De afgelopen jaren is de rol van business designer in opkomst: een designer met een business mindset of business toolkit. Business design gaat over waardecreatie. Waarde voor de eindgebruiker én de organisatie.

Vanuit de behoefte van de eindgebruiker worden succesvolle innovaties ontworpen die waarde creëren en zorgen voor competitief voordeel. Dit kan gaan over het aanscherpen van bestaande producten en diensten maar ook over het ontwerpen van geheel nieuwe businessmodellen. Tijdens deze deep dive leer je welke methodieken, principes en tools je kan inzetten om bestaande producten en diensten aan te scherpen of geheel nieuwe business modellen te ontwerpen.

Leer de Design mindset toepassen op je business 

Business Design verbindt de belevingswereld van de eindgebruiker met die van de business. In elk traject wordt gewerkt naar oplossingen die:

  1. Waarde toevoegen voor de eindgebruiker
  2. Efficiënt te maken en te onderhouden zijn
  3. Structurele inkomsten genereren voor de organisatie

In deze deep dive maak je kennis met Business Design als discipline en leren we je de Design mindset toe te passen op de business, vooral door zelf te doen.  Met deze mindset leer je in 4 uur tijd om strategische bedrijfsvraagstukken op te lossen. En kijk je naar business-uitdagingen met een veel bredere blik, waardoor je de organisatie in staat stelt om zich sneller aan te passen aan marktomstandigheden en -kansen.

Deel dit bericht