Agenda

Geplaatst door: Emerce

Deep dive Google Analytics 4

Datum
12 juli 2022
Plaats
Online classroom
Locatie
Online classroom
E-mailadres
academy@emerce.nl
Phone
-
Organisatie
Emerce

Aan de slag met Google Analytics 4

Het bekendste en meest gebruikte analyseprogramma ter wereld is totaal vernieuwd, zowel aan de voor- als aan de achterkant. Google Analytics 4 (GA4) is de grootste update tot nu toe en het is fantastisch: uitgebreide voorspellingen, volledige integratie met Google Ads en betere controle over data.

✔️  Haal goud uit het optimaliseren van GA4 data

Voor iedere marketeer die gewend is om met het Universal Analytics (UA) te werken, kan het even schrikken zijn: een nieuwe analytics tool. Data wordt anders verzameld, de interface is anders ingericht, en oude vertrouwde manieren om inzichten te genereren zijn net iets anders. Daarnaast komen er andere vragen bij kijken rondom de timing van het overstappen en de factoren die daarin een rol spelen. Dan misschien wel het belangrijkste: de praktische invulling van het overstappen.

✔️  Upgrade je user skills, integreren van offline data 

Verwacht een overzichtelijk stappenplan van wat je als organisatie zou kunnen en moeten doen om gebruik te maken van alle kansen die GA4 biedt. Na de deep dive begrijp je de context van waarom Google deze nieuwe versie heeft gelanceerd en wat er veranderd is in de manier waarop je data verzameld. Je leert de customer journey en de user experience beter te observeren. En we gaan de diepte in over use cases die er spelen rondom de integratie met Google Ads, DataStudio en BigQuery.

Deel dit bericht