Agenda

Geplaatst door: DEN – Kenniscentrum cultuur & digitalisering

DEN-event 2019: conferentie over digitalisering, cultuur en publieksbereik met o.a. Marleen Stikker

Datum
4 maart 2019
Plaats
Rotterdam
Locatie
De Doelen
E-mailadres
den@den.nl
Organisatie
DEN – Kenniscentrum cultuur & digitalisering

2-daagse conferentie over innovatie en digitalisering. Op de eerste dag ligt de focus op de kunstensector, met grote vragen en actuele voorbeelden over digitalisering; bouw je je eigen platform of gebruik je Google Arts & Culture? Deel je alles met open data? Op deze dag gaat het programma ook in op de mogelijkheden van podcasts voor theater- en kunstliefhebbers, hoe je iets toevoegt aan kunstbeleving met VR en AR, en hoe je video inzet als nieuw cultuurkanaal.

Sprekers die dag zijn Marleen Stikker van Waag Society, Kati Price (hoofd digitale media bij het Victoria & Albert Museum, een museum dat vaak als lichtend voorbeeld van digitalisering en publieksbereik wordt gezien), Christian Mio Loclair, digitaal kunstenaar en ondernemer, Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis e.v.a.

Op de tweede dag van deze 2-daagse conferentie, ligt de aandacht vooral op de Erfgoedsector als innoverende kracht in het digitale landschap. Van het gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning bij het beschrijven en delen van collecties, tot samenwerking rond open data, innovatieve educatieve projecten, of een vernieuwende blik op het verleden.

Keynote sprekers op dag 2 zijn onder andere Deborah Papiernik van internationaal gamebedrijf Ubisoft en Kati Price van het Victoria & Albert Museum in London. Op beide dagen zijn er uit actieve deelsessies met actuele voorbeelden uit de praktijk.

Deel dit bericht