Agenda

Geplaatst door: Emerce Academy

Digital Product Management

Datum
25 juli 2024
Plaats
Online classroom
Locatie
Online classroom
E-mailadres
academy@emerce.nl
Phone
x
Organisatie
Emerce Academy
Als product owner of product manager wordt je vaak geconfronteerd met het feit dat je niet de eigenaar bent van het product. Met een SPSO-certificaat op zak en kennis van hoe je een feature moet indienen, blijft succes in de praktijk een uitdaging. De theorieën stapelen zich op, maar de toepassing blijkt complex. Ervaring is niet de enige oplossing. Herkenbaar? Wil je je productdenken en -vaardigheden aanscherpen? Schrijf je voor deze training in.
  • Hands-on sessies voor directe productverbetering
  • Praktische tools en strategieën voor effectief productmanagement
  • Leer stakeholders overtuigen en versterk je productteam
Voor wie is deze training?

We richten ons op product owners en product managers die nog volop leren in hun vak. Misschien ben je een paar jaar actief in de rol en heb je al een cursus gevolgd. Deze training draait niet om SCRUM, Agile of software ontwikkel methodologieën. We zoeken product owners en product managers die praktisch aan de slag willen om hun vaardigheden in het vakgebied te verbeteren.

Omschrijving

In deze training werken we samen aan het product. Je krijgt een overzicht van het productveld, met een beknopte uitleg van relevante theorieën en raamwerken. We behandelen een bonte verzameling van theorieën, raamwerken en templates uit de praktijk:

  • Product activiteiten raamwerk en RACI’s
  • Verschillende manieren om naar je product lifecycle te kijken, zoals maturity, innovatie, software ontwikkeling en adoptie/innovatie
  • Stakeholder management
  • Product Discovery en Delivery methodes zoals user story mapping, PRD’s en experiment design
  • Propositie- en strategievorming, zoals businessmodel canvas, product messaging, marktanalyse, blue ocean canvas en pitch decks

De focus ligt op actie. We gaan direct aan de slag om je product te verbeteren. Verwacht geen theorieën die op de plank blijven liggen, maar concrete stappen en hands-on sessies. We denken na over hoe je je product beter kunt maken.

Deel dit bericht