Agenda

Geplaatst door: Emerce

Masterclass Marketplaces

Datum
3 december 2020
Plaats
Online classroom
Locatie
Online classroom
E-mailadres
academy@emerce.nl
Phone
020 760 72 00
Organisatie
Emerce

Bouw een succesvolle marketplace-business

Elke sector heeft met marketplaces te maken, zéker nu Covid-19 digitalisering versneld in de hand werkt: de opkomst van platformen die vraag en aanbod bij elkaar brengen. Denk aan Catawiki, YoungOnes, Natuurhuisje, TicketSwap en Werkspot. Deze online platformen zijn populair bij gebruikers en dus schuilt hierin een mooie kans. Maar hoe springen ondernemers en organisaties in deze markt? Hoe lanceren ze een marketplace idee? En hoe zorgen ze ervoor dat hun online marketplace het wél redt?

Tijdens deze masterclass gaat platformexpert Wout Withagen in op deze belangrijke vragen. Stap voor stap doorloopt hij alle onmisbare fases voor het bouwen van een succesvolle marketplace-business: van het eerste idee tot het valideren ervan met behulp van experimenten. Van business model tot P&L. En van de investering tot groei en zwarte cijfers.

Het bouwen van een marketplace is complex en uitdagend. Omdat het altijd meerdere doelgroepen samenbrengt, heb je te maken met uiteenlopende belangen. Deze masterclass gaat dan ook in op deze unieke dynamiek en leert je onder andere hoe je het kip-en-eiprobleem te lijf gaat.

EXTRA: Wout Withagen is auteur van het boek ‘Bouw een succesvolle online marktplaats’, een praktisch handboek voor het opzetten van marktplaatsen. Je ontvangt dit boek gratis bij jouw inschrijving voor deze masterclass.

Deel dit bericht