Agenda

Geplaatst door: Emerce

Retentie Growth Hacking

Datum
17 mei 2024
Plaats
Online classroom
Locatie
Online classroom
E-mailadres
academy@emerce.nl
Phone
x
Organisatie
Emerce
Klantretentie is een van de belangrijkste factoren voor bedrijfsgroei: als je retentie slecht is, ben je een lekkende emmer aan het vullen. In deze training ga je stap-voor-stap de frameworks leren toepassen om je retentieproblemen te ontleden en te vertalen naar een duidelijke backlog van experimenten om je retentie week-over-week te verbeteren.
  • Hoe stap-voor-stap experimenteren om retentie te verhogen
  • Analyseer retentieproblemen: identificeer oorzaken en inzichten.
  • Implementeer effectieve strategieën: vertaal ideeën naar acties voor retentieverbetering.

Voor wie?

De training is gericht op mediors/seniors, managers in growth/marketing/innovatie/product en ondernemers van bedrijven met software producten, apps of abonnementen, die actief hun productretentie willen verbeteren middels duidelijke frameworks en stappenplan. Inhoudelijke vakkennis is niet vereist, maar strategisch inzicht en kennis van de terminologie is aangeraden.

Omschrijving

Tijdens deze training leer je hoe je je retentieproblemen moet ontleden tot de exacte oorzaken. Je leert deze oorzaken te plaatsen in een duidelijk framework dat intern kan worden gebruikt. Daarnaast ontwikkel je een backlog van simpele experimenten om snel te testen wat echt impact gaat hebben op je retentie.

We leggen de theorie en frameworks uit om te gebruiken, ontwikkelen stap voor stap een retentiestrategie voor een praktijkvoorbeeld, en stellen samen je eigen implementatieplan op voor experimenten in je bedrijf. Zo kun je overtuigend de leiding nemen en direct aan de slag gaan met experimenten.

Op de eerste dag ontvang je huiswerk, inclusief stapsgewijze video tutorial en stappenplan, dat op dag 2 wordt besproken. Dit zal je helpen om de opgedane kennis te versterken en toe te passen in de praktijk.

Deel dit bericht