Agenda

Geplaatst door: SIDN

SIDN Inspire, 35 jaar .nl en de toekomst van het internet

Datum
1 december 2021
Plaats
Utrecht
Locatie
Media Plaza
Organisatie
SIDN

Op woensdag 1 december 2021 organiseren we SIDN Inspire. We hebben gekozen voor een locatie centraal in het land: Media Plaza in Utrecht. De locatie biedt plaats voor maximaal 175 gasten en het event is ook online te volgen.

Programma
SIDN Inspire staat dit jaar gedeeltelijk in het teken van het 35-jarig jubileum van het .nl-domein. Een mooi moment om terug te kijken, maar vooral ook om vooruit te kijken. Daarom is future internet dit jaar het thema. We starten de dag met een keynote van Ruben Verborgh – professor gedecentraliseerde webtechnologie en onderdeel van het team achter Solid van Tim Berners-Lee, de uitvinder van het World Wide Web. Hij gaat in op decentrale dataopslag en zelfcontrole over je data. Onze maatschappij en economie zijn datagedreven. Tientallen jaren van Big-Data-denken hebben het gevoel gegeven dat bedrijven persoonlijke gegevens zelf moeten verzamelen om een plek te veroveren in deze technologierace. Tijdens zijn keynote toont hij aan hoe we zelf weer de volledige controle over onze eigen (data)gegevens krijgen.

Expertpanel
Met experts als Sander Duivestein – trendwatcher en schrijver van het boek ‘Echt nep’, Inge Bryan – Managing Director NCC Europe bij Fox-IT, Cristian Hesselman – directeur SIDN Labs en Lotte de Bruijn – directeur van NLdigital gaan we dieper in op het thema future internet en de onderwerpen: business, techniek, cybersecurity en samenleving.

We sluiten het inhoudelijke programma af met een inspirerende keynote van Jim Stolze. Hij spreekt over AI-oplossingen, laat ons onder de motorkap zien hoe zulke modellen worden getraind, waartoe ze in staat zijn en waar de uitdagingen liggen. Daarnaast staat Jim stil bij de ethische dilemma’s die AI met zich meebrengt en hoe we ons kunnen wapenen tegen onbedoelde en ongewenste algoritmen.

We sluiten de middag af met een gezellige borrel, waar we elkaar na al die tijd weer kunnen ontmoeten. Natuurlijk zorgen we voor heerlijk eten en versnaperingen, zodat je niet met een lege maag naar huis hoeft.

Deel dit bericht