Agenda

Geplaatst door: TechMed Centrum van de Universiteit Twente

HET TECHMED EVENT 1 NOVEMBER 2023

Datum
1 november 2023
Plaats
Enschede
Locatie
TechMed Centrum, Universiteit Twente
Organisatie
TechMed Centrum van de Universiteit Twente

SHAPING A HEALTHY FUTURE

Dompel je onder in de toekomst van gezondheid op het TechMed Event van 2023. Naast de technologische veranderingen zijn ook de omstandigheden voor het leven op aarde enorm aan het veranderen. Door de klimaatcrisis kunnen we later in deze eeuw te maken krijgen met ernstige gezondheidsrisico’s zoals hittestress, infectieziekten, voedseltekorten, overstromingen en sociaaleconomische gevolgen voor miljarden mensen. Tegelijkertijd is de zorg zelf verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de CO2 uitstoot, het verbruik van schaarse grondstoffen en de productie van afval. Tijdens het TechMed event laten we aan de hand van concrete ontwikkelingen zien hoe we door middel van onderzoek en innovaties impactvol kunnen zijn.

Prof. Maroeska Rovers, wetenschappelijk directeur van het Technisch Medisch Centrum (TechMed Centrum, Universiteit Twente): “Het jaarlijkse TechMed Event heeft als doel om toonaangevende stakeholders, waaronder zorgprofessionals, bedrijven, onderzoekers, investeerders, talentvolle studenten, beleidsmakers en gezondheidsorganisaties, bij elkaar te brengen en te bespreken hoe medische technologieën wereldwijd de gezondheidszorg kunnen beïnvloeden en zo de weg kunnen banen voor een duurzame toekomst voor de komende generaties.”

Wat kun je verwachten?
Het TechMed Event ‘Shaping a healthy future’ belicht de snelle medisch-technologische vooruitgang om de gezondheid van zowel toekomstige generaties als de planeet te waarborgen. Dit jaar zal het plenaire programma zich richten op duurzame gezondheidszorg en Planetary Health, met keynotes van Prof. dr. Maarten van Aalst (KNMI en Universiteit Twente) en Prof. dr. Diederik Gommers (Erasmus MC), evenals discussies en presentaties over de Green Deal 2.0 (Duurzame zorg in de toekomst), de circulaire economie voor duurzame zorg en de uitdagingen van de effecten van klimaatverandering op de gezondheidszorg en vice versa. Daarnaast kan het programma gepersonaliseerd worden met inspirerende technologische presentaties over MedTech-innovaties en onderzoek in AI, organ-on-a-chip, eHealth en robotica. Er vinden ook sessies plaats over actuele uitdagingen zoals personeelstekorten in de gezondheidszorg, het versneld vertalen van medische technologieën naar praktische klinische toepassingen, levenslang leren en nog veel meer. Bovendien zijn er voldoende mogelijkheden om het gesprek aan te gaan met koplopers in de zorg en het TechMed Centrum te ontdekken. Meer informatie is te vinden op: techmedevent.nl.

MedTech Twente Week
Het TechMed Event wordt georganiseerd door het TechMed Centrum van de Universiteit Twente en is onderdeel van de MedTech Twente Week. Deze week is een jaarlijks terugkerend evenement van het MedTech Twente cluster. Van 29 oktober tot en met 2 november zijn er verschillende evenementen op de campus van Universiteit Twente, zoals in het TechMed Centrum en het U Parkhotel. Naast het TechMed Event zijn er de Citizen Science 4 Health conferentie en het MedTech Business Event.

Koop je ticket nu!
Doe mee, laat je inspireren en maak een verschil voor een duurzame en gezonde toekomst. Voor meer informatie over het programma en mogelijkheden om je aan te melden, kun je terecht op www.techmedevent.nl. Het TechMed Event 2023 is geaccrediteerd met 6 ABAN punten door de NVvTG en KNMG-GAIA.

Deel dit bericht