Agenda

Geplaatst door: Techleap

TV-verkiezingsdebat De Slimme Economie

Datum
2 maart 2021
Plaats
Verkiezingsdebat
Locatie
Verkiezingsdebat
Organisatie
Techleap

Er is in de Nederlandse samenleving geen sector meer die zonder technologie kan. Overheid, zorg, financiële dienstverlening, landbouw, onderwijs, mkb en de grote bedrijven: alle zijn sterk afhankelijk van digitale mogelijkheden. Daarbij heeft de pandemie het belang van een slimme economie nog eens extra onderstreept. Uit onderzoek van Techleap.nl blijkt dat 2020 weliswaar een recordjaar was qua investeringen in startups in Nederland, maar dat Nederland nog ver achterblijft op andere landen. Grote investeringen en commitments vanuit de politiek zijn nodig om Nederlands als startupland concurrerend te houden.

Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur zijn de cruciale vragen: Wat is er de komende vier jaar nodig om de vereiste snelle overgang naar De Slimme Economie te laten plaatsvinden? Welke plannen hebben politieke partijen om een sterk ondernemingsklimaat te creëren?

Deze vragen staan centraal in het tv-verkiezingsdebat De Slimme Economie. Tijdens het debat gaan Kamerleden van de grootste politieke partijen met elkaar in discussie over:

• Het toekomstige verdienvermogen van Nederland en de banen van morgen;
• Het creëren van een concurrerende voedingsbodem voor bedrijven om te starten en snel te kunnen schalen;
• De rol van digitalisering en tech ondernemerschap in het economisch herstel;
• Creëren van een inclusieve maatschappij met gelijke kansen voor iedereen.

Wees onderdeel van de discussie op 2 maart en help de politiek in beweging te krijgen zodat we samen een slimme economie een prioriteit kunnen maken!

Ga naar deze link voor meer achtergrondinformatie en om je in te schrijven om het debat online te volgen: https://landing.techleap.nl/verkiezingsdebat

KIES SLIM, KIES TECH!

Deel dit bericht