Your Votes Please – SMC030

Datum 22 maart 2017
Plaats Utrecht
Locatie Utrecht
Website https://www.meetup.com/SMC030/events/234...
Aanmelden https://www.meetup.com/SMC030/events/234...
E-mail info@smc030.nl
Telefoon 0647072450
Organisatie Social Media Club Utrecht

Naast ons verjaardagsfeestje (7 jaar) gaat deze sessie over politiek. Over de verkiezingen in NL en VS, social media analyses en over de invloed van social op politieke voorkeur.

Sprekers

Marcel Vergonet, OBI4WAN | @weconnect

Marcel is ‘Consultant Jedi’ bij OBI4WAN. Hij zal op onze sessie de analyse presenteren die zij van de verkiezingen hebben gemaakt.

De presentatie van Marcel staat garant voor interessante feiten, interpretaties, analyses en onverwachte inzichten.

Damian Trilling PhD, UvA | @damian0604

Damian is als universitair docent verbonden aan de programmagroep Politieke Communicatie en Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij onderzoekt hoe het medialandschap verandert, hoe burgers, journalisten en politici gebruik maken van sociale media, en wat de effecten ervan zijn.

Tijdens zijn presentatie zal hij ingaan op een aantal populaire mythes rondom politiek op sociale media en deze (deels) ontkrachten:
(1) Op sociale media praat iedereen maar met gelijkgestemden
(2) verkiezingen worden gewonnen op sociale media
(3) met Twitter kun je uitslagen voorspellen.

Frank van Dalen, Politieke Academie | @frankvandalen

Politiek strategisch denker – Campaigner pur sang – Neus voor media-communicatie – Presteren onder druk – Sterke verbale communicatie – Onderhandlingsvaardig – Ondernemende en creatieve geest

Aldus tags op zijn profiel bij het politieke kenniscentrum Stichting Politieke Academie. Frank is daar voorzitter en is ook onder andere auteur van het boek ‘Permanente Campagne’. Gespecialiseerd in politieke strategie en campagnes, mediatraining en kiezers gerichte communicatie.

Van Dalen heeft verschillende campagnes uitgevoerd voor onder andere de VVD en voor GeenPeil met het Oekraïne Referendum. Voor welke campagnes zij nu werken, vertellen ze niet.

Hij weet als geen ander hoe politieke partijen onderweg zijn om de kiezer te vinden en te beïnvloeden met campagnes en veel meer. Hij heeft als strateeg en uitvoerder dus zeker veel te vertellen over juist deze Tweede Kamerverkiezingen, misschien vertelt ie het toch…

RSVP

Aanmelden kan nú, er zijn altijd ca 60 plaatsen beschikbaar, soms zetten we bij. Je kunt je aanmelden door je RSVP bij deze Meetup om te zetten naar “Yes”!

Neem gerust iemand mee!

Is er geen plek meer… Meld je dan aan voor de wachtlijst. Je ontvangt dan automatisch een bericht als er een plekje voor jou vrij is gekomen.

PARTNERS, SPONSOREN, CONTENTMAKERS

SMC030 | Social Media Club Utrecht is het maandelijkse event over alles wat digital en online aangaat met een knipoog naar social, dat mede mogelijk wordt gemaakt door OBI4wan, 42Bis, SocialMedia.nl, Puur Evenementen, Utrecht City Concepts / De Rechtbank en Beam.

Wil jij een keer bloggen of de foto’s maken of zelfs sponsoren? Geef dit aan via een van de online kanalen.

We werken altijd aan de beste volgende sessies, jij maakt ‘m geweldig. Tot dan, tot #SMC030!

Robert-Jan, Mischa, Angelique, Jeroen & Berber #SMC030

Volg SMC030 ook via:
smc030.nl
Twitter
Facebook
LinkedIn
Instagram