Alvar Piepers
  • Alvar Piepers

  • 3 artikelen
  • 68.900 views
  • 0 reacties

Alvar Piepers

Werkt bij
Paazl
Functie
Marketing Manager
Twitter
@paazl
Linkedin
https://www.linkedin.com/pub/alvar-pie...

Als marketing manager bij Paazl, dat technologie levert rondom e-commerce logistiek, is Alvar continu op zoek naar innovaties en best practices die de bezorging en retouren van online bestellingen nog makkelijker, leuker en sneller maken. Zowel voor de koper, als voor de verkoper.

Artikelen van Alvar Piepers

  • 29 augustus 2016 16:00

Onderzoek: afhaalpunten groeien in populariteit, vooral in studentensteden

Recent diende het kort geding tussen PostNL en een aantal winkeliers die namens het postbedrijf fungeren als Pakketpunt. Inzet van de procedure was de vergoeding die de winkeliers krijgen voor het vasthouden en uitgeven van pakketjes aan consumenten. Deze vergoeding zouden dusdanig verlaagd zijn dat hij volgens de winkeliers, verenigd in brancheorganisatie VVP, niet meer in verhouding staan tot de geleverde inspanningen. PostNL stelt dat de winkeliers er niet op achteruit zullen gaan omdat ze de handelingen rondom de pakketjes versimpeld hebben, en omdat het aantal pakketjes door e-commerce stijgt. De rechter oordeelde uiteindelijk dat de vergoeding verlaagd mag worden omdat de winkeliers een sterke omzetdaling niet aannemelijk maken.

  • 27 juli 2015 11:00

Piek in pakketten: hoe grote retailers zich voorbereiden op Black Friday

De Britse vervoerder Yodel waarschuwt, ruim een half jaar van tevoren, alvast voor extreme e-commerce drukte aan het einde van dit jaar. Yodel, dat eind vorig jaar kampte met vertragingen door het grote aantal pakketten, baseert deze waarschuwing op een onderzoek onder 6371 Britse consumenten. Deze werd gevraagd of ze een aankoop deden op Black Friday 28 november vorig jaar, en of ze dat dit jaar weer van plan zijn te doen.

  • 21 mei 2015 11:00

Wanneer verdwijnt de postcode?

Wat is Karveel 23-45? Is het een ingewikkeld chemisch component? Of een vooroorlogse brommer van Nederlandse makelij? Mis. Karveel 23-45 is een adres in de gelijknamige wijk te Lelystad. Anders dan gebruikelijk worden straten in deze buurt niet aangeduid met een naam – ze krijgen een nummer. Ludiek, maar ook een ramp voor pakketbezorgers. Want een nummer in plaats van een straatnaam, dat gaat in tegen alle zorgvuldige bewaakte logica.