Angelo Spiler
  • Angelo Spiler

  • 2 artikelen
  • 52.894 views
  • 7 reacties

Angelo Spiler

Werkt bij
Grafische Cursussen – Option One
Functie
Grafisch docent en vormgever
Twitter
@angelospiler
Linkedin
http://www.linkedin.com/in/angelospile...
Google+
https://plus.google.com/+GrafischeCurs...

Angelo Spiler geeft cursussen vormgeving en webdesign, o.a. bij ‘Grafische Cursussen – Option One’, met name in de Adobe pakketten Photoshop, InDesign en Muse. Ontwikkelt multimediaal, grafisch lesmateriaal van hoge kwaliteit, geschikt voor zowel smartphone en tablet als lap- en desktop computers inclusief digitale tests, gamification en interactieve presentaties. Hij publiceerde lesboeken over Photoshop, Muse en Keynote en schrijft regelmatig artikelen over het vakgebied.
Tot de portfolio horen een 20-tal websites gemaakt met WordPress, Muse en DreamWeaver en drukwerk in de vorm van tijdschriften, huisstijlen en brochures variërend van de utiliteits- tot de kunstsector.

Artikelen van Angelo Spiler

  • 5 april 2017 13:00

Wat wordt de toekomst van PDF?

Sinds 1993 is PDF (Portable Document Format) de onbetwiste standaard voor kantooromgeving en grafische wereld. Voor de normale Office-gebruiker is PDF nog steeds een makkelijk formaat om bestanden uit te wisselen met collega’s. Drukkerijen zijn ook nog steeds tevreden, al wordt het verhaal technischer met varianten als Certified PDF en PDF/X-4. Maar de laatste jaren groeit de kritiek en blijkt het formaat toch aan ouderdomsslijtage te lijden: animaties worden niet ondersteund en door het vaste paginaformaat botert het nog steeds niet tussen PDF en het web. Kortom: PDF kan niet op tegen het frisse en flexibele karakter van HTML5 in combinatie met CSS en javascript, zeg maar alles wat zo aantrekkelijk is aan websites.

  • 22 maart 2017 11:00

WordPress versus Adobe Muse: een wereld van verschil of toch niet?

WordPress is het meestgebruikte Content Management Systeem (CMS) en wordt gewoonlijk vergeleken met andere CMS-en als Joomla of Drupal. De gebruikers van deze systemen maken heel vaak gebruik van kant-en-klaar vormgegeven templates die worden ingevuld met eigen content. Voeg er nog een paar plugins aan toe en klaar is kees. Of toch niet helemaal? Wat heeft een programma als Adobe Muse te bieden en met welk systeem kan de klant zijn site het makkelijkst zelf onderhouden?