Redactie Emerce
  • Redactie Emerce

Redactie Emerce

Artikelen van Redactie Emerce

  • 16 januari 2018 13:41

Startups in regio Utrecht goed voor 1694 banen

De regio’s Utrecht en Gooi en Vechtstreek tellen bij elkaar ruim tweehonderd startups, omgerekend zo’n 1694 arbeidsplaatsen. Dat blijkt uit de verkenning naar werkgelegenheid bij startups in de regio Utrecht, uitgevoerd onder regie van StartupUtrecht.

  • 15 januari 2018 16:10

Sander Wubben (Flow.ai): ‘Wij maken chatbots toegankelijk voor iedereen’

Je komt ze steeds vaker tegen: de chatbot. Een systeem dat antwoord geeft op vragen. Een uitkomst voor veel bedrijven. Dankzij de chatbot zijn ze, als het goed is, minder tijd kwijt met het beantwoorden van telefoontjes of mail. Dat werkt vooral goed bij eenvoudige gesprekjes. Om tegemoet te komen in de vraag naar chatbots bouwde Flow.ai een platform waarmee je ze zelf kunt bouwen.

  • 15 januari 2018 12:51

Eerste test met prepaid energiedienst

Tientallen Rotterdamse en Arnhemse huishoudens testen de komende maanden een prepaid energiedienst die hoge kosten door afsluiting moet voorkomen. De dienst werkt als een prepaid telefoonabonnement; deelnemers kopen een tegoed aan energie en kunnen dit zelf opwaarderen.

  • 15 januari 2018 12:31

Gevangenisstraf voor internetoplichting

Een aantal mannen heeft voor grootschalige internetoplichting elk diverse maanden gevangenisstraf gekregen. Zij verdienden vooral aan namaakwebshops van onder meer BCC, MediaMarkt en Ziggo.