Jan Smolders
  • Jan Smolders

  • 3 artikelen
  • 66.499 views
  • 0 reacties

Jan Smolders

Werkt bij
Dohmen advocaten
Functie
Advocaat
Twitter
@jan_smolders
Linkedin
https://www.linkedin.com/in/jansmolder...

Advocaat en ex-webdesigner. We hebben elke week een gratis juridisch spreekuur. Wij zijn designers en techneuten die advocaat geworden zijn en begrijpen dus de designtaal en de technische taal.

Van idee tot product, wij spreken jouw taal en kennen jouw recht. Dohmen advocaten bestaat uit (web-)designers en techneuten die advocaat geworden zijn. Specialisten voor intellectuele eigendom door een bijzondere combinatie: advocaten met opleiding en werkervaring in de branche, design en technologie.
Daardoor kunnen we die specialistische kwesties naadloos vertalen naar een juridische context. Wij spreken en begrijpen immers de design- en technische taal en óók de juridische taal. Met die achtergrond checken we gratis je algemene voorwaarden en modelcontracten op onverantwoorde risico’s.
Als kind dreef ik mijn ouders tot wanhoop door elk apparaat in huis open te schroeven. Ik vond mezelf een betere jurist dan techneut/designer, maar die wereld blijft me boeien.

Artikelen van Jan Smolders

  • 8 november 2017 13:01

Een Dutch Interactive Award en tòch geen auteursrecht?

Lijkt de website van Tuinmeubelshop op de website van Kees Smit? Ja, best wel. Inbreuk op het auteursrecht! Toch? Kees Smit vond het in ieder geval niet grappig. De Keessmit-site was ontwikkeld door Adwise en genomineerd voor een Dutch Interactive Award. Het klinkt logisch dat er dan auteursrecht op je site zit, hoewel bij een DIA naar meer wordt gekeken dan alleen originaliteit Maar is het ook zo?

  • 24 oktober 2017 10:00

Wat zijn de rechten van de consument bij defect product?

Of je nu zelf een webwinkel hebt of anderen helpt met hun online business, enige kennis van de regels rondom garantie heeft PR-waarde. Zijn er dan nog onduidelijkheden over garantie? Valt daar nog iets nieuws over te melden? Als alles duidelijk zou zijn, zouden er geen rechtszaken meer zijn. Aan de hand van een aantal voorbeelden bespreek ik enkele mislukte pogingen om de rechten van teleurgestelde kopers in te perken.