Jasper Jansbeken
  • Jasper Jansbeken

  • 2 artikelen
  • 23.446 views
  • 2 reacties

Jasper Jansbeken

Werkt bij
ICTRecht
Functie
Juridisch Adviseur
Linkedin
https://nl.linkedin.com/in/jasper-jans...

Jasper Jansbeken werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. In zijn functie richt hij zich voornamelijk op de juridische aspecten van cloud computing, maar ook privacyvraagstukken vallen binnen zijn expertise.
Jasper heeft de studie Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd. Tijdens zijn studie heeft hij onderzoek gedaan naar het verschil tussen infrastructuur- en dienstenconcurrentie binnen de Nederlandse breedbandmarkt, waarbij een vergelijking werd gemaakt met de situatie in België en de Verenigde Staten. Hierbij werden ook de technische aspecten behandeld.
Daarnaast heeft Jasper de studie Strafrecht gevolgd aan de Universiteit van Maastricht, waarbij onder andere de strafrechtelijke mogelijkheden en pijnpunten voor het bestrijden van cybercrime werden belicht.

Artikelen van Jasper Jansbeken

  • 18 juli 2017 13:00

Online gokken, waar blijft die nieuwe wet?

Hoewel het in Nederland op grond van de Wet op de kansspelen verboden is om zonder vergunning online kansspelen aan te bieden, is het toch vrij gemakkelijk om aan een online kansspel, zoals poker, deel te nemen. Aanbieders van online kansspelen zijn gemakkelijk via internet te vinden. Casino 777, Unibet en Bwin zijn enkele voorbeelden van aanbieders die haar diensten zelfs in de Nederlandse taal aanbieden.