John Kivit
 • John Kivit

 • 11 artikelen
 • 416.988 views
 • 34 reacties

John Kivit

Werkt bij
Shareforce
Functie
Directeur
Twitter
@jkivit
Linkedin
http://www.linkedin.com/in/jkivit

John Kivit is ondernemer sinds 1993 en heeft aan de wieg gestaan van meerdere bedrijven en initiatieven in de online industrie. Hij is enthousiast voor alles wat zich op het snijvlak van marketing en technologie afspeelt. Innovatie en groei zijn daarbij belangrijke drijfveren.

Na zijn opleiding als marketeer startte hij online marktonderzoeksbureau Multiscope, waar hij nog steeds een betrokken grootaandeelhouder is. John voert op dit moment als oprichter de dagelijkse leiding over Shareforce , een pionier in appontwikkeling. Shareforce heeft een ruime ervaring met de ontwikkeling van Android en iOS apps voor de food, health, retail en leisure branche.

Artikelen van John Kivit

 • 30 juni 2017 16:00

Tien manieren om apps te promoten

Als je een app hebt ontwikkeld begint het echte werk pas nadat je app in de appstore staat. Door net zoveel energie en budget te reserveren voor de marketing van je app als de ontwikkeling ervan heb je de eerste stap al gezet. Maar welke manieren zijn nu het meest effectief om je nieuwe app onder de aandacht van de doelgroep te brengen? Wat is het kostenplaatje en wat mag je er wel (of niet) van verwachten? 

 • 9 juni 2017 15:00

Apps: van idee via concept naar design

Je hebt een geweldig app-idee! Maar hoe werk je het uit tot een volwassen concept met features, flow, wireframes, een prototype en een design? Dat zijn namelijk essentiële ingrediënten die nodig zijn voordat je start met de ontwikkeling van een eigen app. Volg daartoe onderstaand stappenplan.

 • 8 mei 2017 14:00

Hoe maak je de perfecte appbriefing (RFP)?

Het idee is geboren. Je hebt een shortlist van mogelijke appontwikkelaars gemaakt en je kunt niet wachten tot je appidee tot leven komt en in de appstores staat. Maar hoe breng je dit idee nu goed over aan je shortlist van appontwikkelaars?

 • 21 april 2017 16:00

Appnavigatiemenu’s: de beste alternatieven

Op een smartphonescherm zijn de pixels schaars. Het is vaak letterlijk passen en meten op de vierkante centimeter, om alles wat belangrijk is in zo min mogelijk klikken op het scherm te tonen. Een goede appdesigner besteedt daarom veel aandacht aan het appnavigatiemenu. Een goed appmenu neemt zo weinig mogelijk ruimte in beslag, maar biedt tegelijkertijd wel direct toegang tot alle belangrijke features in een app.

 • 10 april 2017 16:00

App downloads maximaliseren met appstore optimalisatie (ASO)

Een goede vindbaarheid van je app in de appstores is belangrijk als je het aantal downloads wilt maximaliseren. Wist je dat 35 procent van de smartphonegebruikers nieuwe apps ontdekt via de appstore? Een goede appstore-optimalisatie voor je app kan al snel het verschil betekenen tussen slechts een handvol of honderden app-downloads per dag.

 • 6 februari 2017 16:00

Een overzicht van dé crossplatform-appontwikkeltools

Het uitbrengen van een eigen app is een goede stap om nieuwe klanten te bereiken of bestaande klanten nog beter van dienst te zijn. Maar apps staan er ook om bekend dat ze een substantieel deel van je budget kunnen opslurpen omdat je meerdere platformen moet ondersteunen. De smartphone wereld wordt namelijk gedomineerd door Android en Apple (iOS) smartphones.

 • 23 januari 2017 16:00

Software-ontwikkeling: welke methoden zijn er en waarin verschillen ze?

Lekker scrummen, lean, kanban, feature-driven of toch de waterval methode? Kies een software-ontwikkelingsmethode die bij je past. In de afgelopen decennia is er een oerwoud aan verschillende methoden ontstaan die allemaal hun voor- en tegens hebben. Maar belangrijker om te weten is wat de grote lijn is en welke software-ontwikkelmethoden écht van deze tijd zijn.

 • 29 augustus 2016 14:00

De beste projectmanagementtools van 2016

Het ontwikkelen van software zoals apps, websites of online diensten is een complex en creatief proces. Ontwikkeltrajecten hebben daarom de neiging uit de hand te lopen qua tijd en budget. Gelukkig zijn er goede project management tools om je software ontwikkeling in goede banen te leiden, structuur aan te brengen en chaos te vermijden.

 • 22 augustus 2016 11:00

Acht tips voor appnotificaties die wél werken

Push notificaties zijn een waardevol instrument om app gebruikers te activeren. Marketeers zien tot 50% hogere open ratio’s en klikratio’s die tot twee keer hoger liggen in vergelijking met e-mail. De acceptatie van push notificaties mag dan wat lager liggen dan twee jaar geleden, toch heeft gemiddeld 43% de notificaties nog standaard aan staan.