1 Artikel
17.912 Views
0 Reacties

Ken van Ierlant

Dr. Ken van Ierlant heeft zijn studies gevolgd aan de Katholieke Universiteit (KU) Leuven, een co-tutuelle met Ariel university in Israël, IMD in Lausanne, Zwitserland en Insead Fontainebleau Frankrijk.
Ken is Directeur bij FutureXL in Den Haag en adviseert bedrijven op het gebied van Digitale vraagstukken. Mede is hij Digital Thought Leader en gastdocent bij Nyenrode Business University en FutureXL Academy waar hij een drietal colleges geeft waaronder “Technologies for boards”, “Digital Leadership” en “Digital valuation strategies”. Ken is ambassadeur& fellow van de (KNVI) Koninklijke vereniging van Nederlandse IT professionals en heeft als CIO/CDO/CEO ruime praktische ervaring opgebouwd op het gebied van Digitale turnarounds en transformatieprocessen binnen internationaal georiënteerde ondernemingen. Ken is zijn loopbaan begonnen bij (DEC) Digital Equipment Corporation en heeft jarenlang in de maritieme sector gewerkt en meegewerkt aan de aanleg van de Deltawerken in samenwerking met Dosbouw. Ken heeft jarenlang gewerkt voor grote productiebedrijven, scheepswerven, Intelligent buildings, offshore industry en CPG bedrijven als Heineken en Friesland foods.

Ken was CIO van Eneco, Essent, Air France/KLM in Parijs, WLB West landes Bank in Düsseldorf en Imerys in Parijs en heeft 5 jaar als Vice President bij Proudfoot Management Consultants in London UK tal van ondernemingen in de E.U. geadviseerd en regie gevoerd over complexe IT/Digitaliseringsvraagstukken. Ken heeft als Senior Director Strategie bij PWC gewerkt aan een visie op digitale waardeketen transformaties en nieuwe economische modellen ontwikkeld rondom next gen. Platforms.
Specialisaties zijn;
Digitale strategie en regievoering
Contra expertise van strategie naar uitvoering
Business transformaties en regievoering
Eco systeemvorming en regievorming
Bedrijfeconomische business cases