Matthias de Bruyne
  • Matthias de Bruyne

  • 2 artikelen
  • 37.111 views
  • 2 reacties

Matthias de Bruyne

Werkt bij
DDMA
Functie
Legal Counsel
Linkedin
https://www.linkedin.com/in/matthias-d...

Matthias De Bruyne is legal counsel bij DDMA. In deze functie helpt hij DDMA-leden te voldoen aan de geldende (Europese) privacywetgeving. Hij biedt juridische ondersteuning bij vraagstukken die spelen binnen marketingcampagnes en geeft advies en voorlichting over de juridische ontwikkelingen op het gebied van (onder meer) privacy, data security, telecom, reclame, kansspelen en consumentenrecht. Hierbij ligt de focus op de praktische vertaalslag van wetgeving, regels en richtlijnen naar de marketingpraktijk.

Artikelen van Matthias de Bruyne

  • 3 maart 2017 13:00

Voorkom een datalek: quick wins in gegevensbeveiliging

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook voor datalekken. Uit de resultaten van de security check van het DDMA Privacy Waarborg blijkt dat de meeste winst op het gebied van gegevensbeveiliging te behalen is in de operationele processen van organisaties. Daarom heb ik een aantal praktische tips en aanbevelingen op een rij gezet.

  • 16 februari 2017 13:00

Beacons en privacy: wat mag wel en niet?

Beacons leggen de locatie van personen vast in een openbare ruimte. Doordat je weet dat iemand op een bepaalde plaats is (geweest), kun je bestaande informatie over die persoon verrijken. Dit levert nieuwe kansen op voor de marketeer. Maar het brengt ook risico’s met zich mee op het gebied van privacy. Net als veel andere marketingtechnologieën loopt ook deze technologie voor op de wetgeving. Hoe hoort het nou eigenlijk? Wij zetten het voor je op een rij.