Yoshi Tuk
 • Yoshi Tuk

 • 740 artikelen
 • 33.519.039 views
 • 544 reacties

Yoshi Tuk

Werkt bij
Emerce
Functie
Redacteur
Twitter
@yoshituk
Linkedin
http://www.linkedin.com/in/yoshituk
Google+
https://plus.google.com/+YoshiTuk

Yoshi Tuk is redacteur bij Emerce (contact via dit adres). Hij is werkzaam en in te huren als freelance journalist en tekstschrijver. Schrijft onder andere over (online) media, innovatie, technologie en marketing. Deed eerder onderzoek naar media-economen en de rol van hoogleraar als expert in de journalistiek. Daarvoor werkte hij als social media analist.

Artikelen van Yoshi Tuk

 • 19 januari 2018 07:25

Crowdsourcing voor nieuwe inzichten is vol risico’s

Coca-Cola heeft aangekondigd crowdsourcing in te zetten voor de campagne van de Olympische Spelen in 2020. Het doel ervan is om het eigen creatieve proces op te schudden. Meer bedrijven betrekken hun achterban om vernieuwende inzichten op te doen. Maar dat is niet zonder risico, blijkt uit nieuw onderzoek.

 • 18 januari 2018 10:06

Internationale ambitie Gracious: ‘Vraag naar ander soort bureau’

Het voelt als een kantelpunt. Waar Zakaria Amlal recent nog dichtbij de verkoop was van digital agency Gracious Studios, is op het laatste moment besloten het roer om te gooien. De keuze viel toch op zelfstandig uitbouwen. “Je merkt dat bedrijven, potentiële klanten, vastlopen. Het vraagt om een ander soort bureau.”

 • 16 januari 2018 06:24

Meer dan helft iDEAL-betalingen mobiel

Voor het eerst is het aantal mobiele iDEAL-betalingen groter dan de hoeveelheid transacties via een desktop. Dat maakt Currence vandaag bekend. Het aandeel steeg naar iets boven de helft. 

 • 15 januari 2018 09:25

‘Kosten logistiek nemen weer toe: einde van gratis thuisbezorgen’

Dit jaar nemen de kosten voor zowel de binnenlandse als buitenlandse logistiek toe. Dat blijkt uit de jaarlijkse NEA-index. Die pijn gaan met name kleine en middelgrote e-commercebedrijven en retailers voelen, zo verwacht Xander Tio van eWarehousing: “Het is bijna niet meer te doen om nog gratis verzending aan te bieden”.

 • 12 januari 2018 07:40

Fintech Yolt over eigen groei en komst PSD2: ‘Niet direct open Europa’

Voor de mensen achter Yolt, de fintech-onderneming van ING, is 13 januari een grote dag. Dan wordt in bijna heel Europa PSD2 van kracht. Omdat de banken op Yolts thuismarkt Engeland al een stuk verder zijn dan in de rest van Europa, worden op die dag zelf een aantal nieuwe API’s verwacht. CEO Frank Jan Risseeuw ziet een mooie toekomst voor betaal-en geldplatformen. Bankieren was in het verleden namelijk té functioneel. “Het kan relevanter en gemakkelijker.”

 • 10 januari 2018 10:27

On demand-dienst RoadGuard kans op nieuw verdienmodel verzekeraar

Centraal Beheer verwacht een belangrijke verandering in verzekeringsland: betalen naar gebruik. Met RoadGuard bereidt het zich hierop voor. De app voor on demand pechhulp is inmiddels door ruim honderdtienduizend mensen gedownload. In oktober werd het nog beloond met twee bronzen Lovie Awards.

 • 6 januari 2018 06:44

Blik op 2018: experts over wat AI bedrijven en marketeers brengt

De marketing van Artificiële Intelligentie (AI) lijkt nog harder te gaan dan de techniek zelf, zo werd er al op Emerce geconcludeerd. Wat betekent dit concreet voor de komende tijd? Naser Bakhshi, Senior Manager Advanced Analytics bij Deloitte, en Gijs Martens, CEO van Gen25 delen hun kijk.