-

De basis van een geslaagde mobiele videocampagne

De opkomst van mobiele video is een kans voor mobile marketing. Om dit goed in te zetten is het van belang een aantal basisstappen te volgen.

De eerste stappen worden standaard al vaak voor je gedaan, bijvoorbeeld dat de video-advertenties zijn geoptimaliseerd voor vertoning op tablets en smartphones. Maar er zijn aanvullende tips die voor een goede mobiele videocampagne van belang zijn om de beste resultaten te realiseren.

Lengte van de video
De eerste is de meest voor de hand liggende. Video-advertenties op mobiel duren vaak te lang. Een video gemaakt voor een ander medium zoals online of tv kan veel langer duren, maar is daardoor dus niet direct geschikt voor mobiel. Zorg dat een video voor mobiel vijftien tot maximaal dertig seconden duurt.

Kies een betrouwbaar platform
Werk samen met een betrouwbaar platform. Als de video niet laadt in drie seconden of minder, is het potentiële publiek verdwenen. Maar ook als de video korrelig en schokkerig wordt vertoond, zal het publiek snel verdwijnen met alle gevolgen van dien voor de merkwaarde. Evalueer platformen uitvoerig van te voren en voorkom dat het imago van een merk in gevaar komt door het traag of niet laden en een lage kwaliteit video. Via het DoubleClick voor Publishers platform (DFP) zijn deze basiszaken goed voor elkaar.

Context van groot belang
Wil je verzekerd zijn van een publiek dat daadwerkelijk zal kijken naar de video, zorg er dan voor dat je advertenties worden vertoond op sites die gerelateerd zijn aan het onderwerp en de gewenste doelgroep. Ook het inzetten van video-advertenties op social media vergroot de kans op interactie. Gebruikers van deze sites zijn meer ontvankelijk en daarmee vergroot je de kans op interactie. Context is ook bij mobiele video van groot belang, in het bijzonder voor merken, dus zorg ervoor dat de advertentie wordt weergegeven naast inhoud die geschikt is en geen afbreuk doet aan jouw merk.

Meten van resultaten
Kliks zijn een belangrijke indicator van de prestaties van de campagne, maar merken moeten verder kijken dan enkel de klik als de maatstaf voor succes. Resultaten moeten worden beoordeeld op de interactie en de conversiestatistieken. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van meten zoals de introductie van de Advertising Identifier (IDFA) bij de lancering van iOS 6 maken deze resultaten al meer zichtbaar. Voordeel van de Advertising Identifier is ook dat de privacy van gebruikers beter gewaarborgd is in tegenstelling tot bij eerdere standaarden die werden gebruikt voor het meten van mobiele resultaten. Een andere belangrijke ontwikkeling is om IP-adressen mee te nemen in het meten van campagnes, zeker bij campagnes die crossmediaal worden ingezet. Als dit correct wordt uitgevoerd kan een dergelijke strategie bijdragen om de attributie van de mobiele media inzet te ondersteunen.

De effectiviteit van mobiele video reclame zal uiteindelijk zelfs vergelijkingen met televisie doorstaan. Consumenten kiezen er steeds vaker voor om inhoud te bekijken op hun mobiele apparaten. Met alle mogelijkheden voor merken om dit medium in te zetten voor hun branding advertenties tot gevolg.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond