-

Het Google Display Netwerk: wat is het en wat kun je ermee?

Als je je doelgroep ook wilt bereiken op momenten dat ze niet concreet naar jou op zoek zijn, kan het Google Display Netwerk een interessante mogelijkheid zijn. Best practices voor adverteren via dit netwerk

Het Google Display Netwerk is een grote verzameling van websites en apps waarop advertenties kunnen staan. Onder deze verzameling vallen zowel grote namen zoals NU.nl en Buienradar.nl, maar ook kleinere websites. Dit kunnen nieuwssites of blogs zijn, maar ook fora. Daarnaast zijn ook de eigen kanalen van Google, zoals YouTube en Gmail, opgenomen in het Google Display Netwerk.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Welke kansen biedt het Google Display Netwerk?

Via campagnes in het Google Display Netwerk kun je op een laagdrempelige manier, effectief je doelgroep bereiken. De kracht van een display campagne is dat het adverteerders in staat stelt om een doelgroep te bereiken wanneer deze niet actief naar jou op zoek is. Denk hierbij aan potentiële klanten of mensen die op je website zijn afgehaakt tijdens het aankoopproces. Dit geeft adverteerders mogelijkheden om in elke fase van een customer journey de juiste boodschap te communiceren.

Wat zijn de best practices?
  • Het is belangrijk dat je weet wie je doelgroep is, zodat je deze met de beschikbare targetingopties kan bereiken.  
  • Zorg er verder ook voor dat je advertenties aansluiten op de aankoopfase en doelgroep die je wilt bereiken. Houd hier rekening mee in je campagne en advertentiegroep structuur.
  • Gebruik een combinatie van Responsive Display Ads en HTML5 advertenties. En test met bijvoorbeeld verschillende afbeeldingen, USPs en kleuren.
  • Gebruik soft conversies en bij voldoende data macro conversies om de resultaten te monitoren en te optimaliseren.
  • Zorg ervoor dat je creaties niet ‘tekst heavy’ zijn. Het is een display advertentie, geen banner.
  • Zorg ervoor dat de afbeeldingen bij Responsive Display Ads duidelijk aangeven wat het thema of onderwerp is.

Samenvattend: display is een laagdrempelige manier om je doelgroep te bereiken. Zowel voor merkbekendheid als wanneer je aankopen wilt stimuleren. 

Over de auteur: Mike Karregat is Digital Advertising Consultant bij SDIM Online Marketing

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen je vakgebied? Volg Emerce dan ook op social: LinkedInTwitter en Facebook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond