-

Presentatietechnieken voor een webinar

Voor veel mensen blijkt het presenteren voor een webinar een uitdaging te zijn. Presenteren voor een webinar is toch heel anders dan presenteren voor een groep. Bij een webinar praat je in feite tegen een camera in plaats van een persoon. Het lijkt alsof je tegen jezelf aan het praten bent. Dit kan onwennig aanvoelen, zeker als het de eerste keer is. 

Uit onderzoek blijkt dat de nummer 1 reden dat mensen afhaken bij een webinar de spreker is. Bij een presentatie voor een groep blijven mensen uit beleefdheid nog zitten, ook als de spreker slecht is. Bij een webinar is die sociale druk er niet. Afhaken bij een webinar is dan ook veel makkelijker dan bij een fysieke presentatie. Immers, men zit niet in een groep en het webinar is makkelijk uit te zetten door op een knop te klikken.

Spreker

Een goede spreker is met andere woorden cruciaal voor het succes van een webinar. We krijgen dan ook regelmatig verzoeken of we geen webinar kunnen organiseren over het succesvol presenteren voor een webinar. Als webinar expert ondersteunen we mensen graag bij het organiseren van een succesvol webinar. Daarom geven we op 20 maart een speciaal webinar over succesvol presenteren voor een webinar.

Het webinar is gratis bij te wonen dus schrijf je meteen in! Inschrijven kan hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond