-

Trends voor Corporate Video in 2017

Video wordt steeds belangrijker in de marketing- en communicatiemix voor bedrijven. In de meest recente uitgave van Streaming Magazine worden de belangrijkste trends op het vlak van Enterprise Video’s besproken.

 

Uit recent onderzoek van Forrester Research blijkt dat er 75% meer kans is dat mensen een video bekijken dan tekst lezen zoals een email, artikel of rapport. Concreet betekent dit voor organisaties dat als je wilt dat je boodschap echt overkomt dat video de manier is. Niet voor niets heeft bijvoorbeeld Facebook eerder dit jaar bekend gemaakt een ‘video first’ strategie te gaan volgen.

facebook-video-fbml2

 

Streaming Magazine vroeg om die reden verschillende experts binnen de streaming branche wat de belangrijkste trends zijn voor video bij grote bedrijven. Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste trends en aanbevelingen voor organisaties om video succesvol in te zetten.

 

1. Beeld en audio kwaliteit

Hoewel de kwaliteit van de content het belangrijkste is, moet de kwaliteit van het beeld en audio niet onderschat worden. Te vaak komt het nog voor dat het beeld en/of audio van onvoldoende kwaliteit is, met een slechte gebruikerservaring als resultaat. HD kwaliteit wordt meer en meer de norm. Niet alleen voor extern gebruik maar ook voor intern gebruik. De video’s moeten van een professioneel niveau zijn en de keus moet daarom gemaakt worden om video professioneel te laten produceren.

facebookvideo3_750_371_s

 

2. Live en on demand

Live video is een populaire vorm bij organisaties en verschillende bedrijven gebruiken al live video. Aan de andere kant is er een behoefte bij de kijker voor on demand content. Bedrijven moeten daarom ook inzetten op on demand aanbod. Het één hoeft het ander echter niet uit te sluiten. Door beide strategieën te gebruiken, dus zowel live als on demand content aan bieden, kun je juist het kijkerspubliek vergroten.

10-31-08-hbo-hd-la_3

 

3. User Generated Content faciliteren

Veel werknemers willen hun kennis graag delen met de rest van de organisatie. Video is een ideaal middel om dat te doen. Werknemers organiseren daarom vaak zelf iets om video’s op te nemen en te delen met de rest van de organisatie. Als organisatie kun je er je voordeel mee doen door het produceren en uitzenden van die video’s makkelijker te maken. Regel bijvoorbeeld centraal de faciliteiten zodat werknemers zich alleen druk hoeven te maken over de content en zorg dat het beeld en audio van professionele kwaliteit zijn. Stel ook duidelijke richtlijnen wat wel of niet kan qua content.

 

4. Nieuwe manieren van werken

Video vervangt oude manieren van werken. Sommige bedrijven gebruiken bijvoorbeeld video om werknemers te up daten, waar vroeger email gebruikt zou worden. De kans is groter dat een werknemer de video bekijkt dan dat hij of zij een rapport of email zal lezen. De verwachting is dat dit alleen maar zal toenemen en dat video de voornaamste manier van communiceren zal zijn. Deze manier van werken vraagt om andere faciliteiten. Bijvoorbeeld een DIY (do-it-yourself) oplossing waar een werknemer makkelijk zelf video’s mee kan opnemen en publiceren intern.

het-nieuwe-werken

 

5. Specialisten

De communicatiebehoeften van een grote organisatie zijn divers. Dat betekent dat de video behoefte ook verschillend is en dat een all-in-one solution daarmee een stuk lastiger wordt. Video kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor marketing, interne communicatie, e-learning, etc. Door de verschillende use cases in kaart te brengen, kun je met een leverancier om de tafel zitten om te kijken wat de beste oplossing voor een specifieke toepassing is. Voor elke use case is wel een specialist te vinden.

 

De belangrijkste boodschap uit het artikel is dat video steeds belangrijker voor organisaties gaat worden. Heeft jouw bedrijf al een videostrategie voor 2017?

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond