-

Twaalf waardevolle SEO-bronnen voor experts

Het zo goed mogelijk begrijpen en uitvoeren van SEO is nog steeds voor velen een uitdaging. Op websites en blogs wordt veelvuldig kennis gedeeld ver dit onderwerp. In dit artikel twaalf waardevolle bronnen die elke SEO-expert gelezen zou moeten hebben.

SEO handleidingen
1
. How to rank: 25 step SEO master blueprint
In dit artikel beschrijft Cyrus Shepard van Moz 25 stappen die je moet volgen om hoog te scoren in zoekmachines. Het artikel geeft je een leidraad wanneer je webpagina’s voor zoekmachines optimaliseert.

2. The advanced guide to SEO
Quick Sprout heeft een zeer gedetailleerde handleiding geschreven met geavanceerde SEO technieken. De handleiding staat boordevol informatie, tips en stappenplannen hoe je een website naar een hoger niveau kunt brengen op het gebied van SEO, nadat je de basisprincipes hebt toegepast.

3. Keyword Research: The Definitive Guide
Het zoekwoordenonderzoek vormt de basis van SEO. Met simpelweg het zoekvolume opzoeken in de Google Keyword Planner ben je er nog niet. Deze uitgebreide handleiding bespreekt interessante technieken om op basis van de juiste zoekwoorden de omzet uit SEO te maximaliseren. 

Linkbuilding
4. Link building tactics – the complete list
Het opbouwen van een sterk en natuurlijk linkprofiel behoort nog steeds tot één van de kerntaken voor SEO. Dit artikel geeft een zeer uitgebreide lijst met linkbuilding tactieken die je toe kunt passen om links te verkrijgen. 

Ranking factoren
5. The periodic table of SEO succes factors
Search Engine Land heeft de belangrijkste ranking factoren samengevat in een tabel.

6. 2013 Search engine ranking factors
Elke twee jaar doet Moz onderzoek naar de mening van SEO-specialisten om inzicht te krijgen in ranking factoren. In dit artikel worden de resultaten gepresenteerd van een correlatieonderzoek uit 2013 naar het belang van meer dan 80 ranking factoren.

7. Infographic: Google’s 200 ranking factors
Een fraaie infographic met liefst 200 ranking factoren waar Google rekening mee houdt. 

Algoritme
8. Google algorithm change history
Het algoritme van Google wordt nogal eens aangepast: elk jaar ongeveer 500 – 600 keer. Er zijn veel kleine wijzigingen, maar ook regelmatig grote wijzigingen zoals de Panda en Penguin update. Moz houdt de grotere updates overzichtelijk bij in deze tijdlijn.

9. The anatomy of a large-scale hypertextual web search engine
Een nogal complex, maar interessant wetenschappelijk artikel over de werking van Google. Hoewel het artikel gedateerd is, is het in grote lijnen nog van toepassing. 

Technische SEO
10. Guide to eCommerce facets, filters and categories
Dit artikel gaat uitgebreid in op de navigatie en categorisatie binnen een webshop. Ook wordt beschreven hoe je om moet gaan met filters en pagina’s die je liever niet in de zoekmachines terug wil laten komen.

11. A technical SEO guide to crawling, indexing and ranking
Het is belangrijk dat zoekmachines je website effectief kunnen crawlen. In dit artikel wordt uitgebreid beschreven hoe je zorgt dat zoekmachines je website correct crawlen en je pagina’s goed geïndexeerd worden. De voorwaarden om goed te kunnen ranken.

12. The short SEO Cutts
De te volgen man op het gebied van SEO is Matt Cutts, hoofd van het Googles webspam team. Regelmatig beantwoord hij in video’s vragen op het gebied van SEO. Deze website verzamelt alle video’s en vertoond daarbij in het kort het antwoord op de gestelde vraag.

Welke SEO bronnen zijn nog meer een must-read? Zet ze dan in de commentaren.

Deel dit bericht

4 Reacties

Arjan Weijer

Superhandig, dank je wel! Uiteraard zijn websites als Frankwatching en http://www.karelgeenen.nl ook goed om bij te houden.

Jacob Lageveen

Leuk stukje. Handige tips.

Paul Raaijmakers

“Het opbouwen van een sterk en natuurlijk linkprofiel behoort nog steeds tot één van de kerntaken voor SEO” … natuurlijk OGEND bedoel je denk ik ;). Anders zou het geen kerntaak voor SEO zijn. Die links zijn immers niet natuurlijk. Los van dat: ja, linkbuilding is en blijft voorlopig essentieel voor goede rankings.

Bas Janssen - Creative ICT B.V.

Wellicht is dit een mooie toevoeging op gebied van SEO/Linkbuilding:
https://www.creativeict.nl/linkbuilding-strategie-2017/

Er worden meer dan 27 tactieken beschreven op gebied van Linkbuilding. Het geeft ook inzicht in white-hat, grey-hat en black-hat technieken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond