-

Op zoek naar geweldige content om te delen? Deze vijf gratis tools helpen je

‘Wat zullen we vandaag delen op ons Facebook & Twitter account?’ Je bent zeker niet de enige marketeer die deze vraag ooit heeft gesteld. Eén van de grootste uitdagingen voor social media en contentmarketeers is het vinden van goede content om te delen met fans en volgers. Onderstaande vijf tools helpen je om in no time de beste content te vinden uit jouw branche.

1. BuzzSumo

BuzzSumo full

Een van mijn favoriete tools sinds een tijdje is BuzzSumo. Deze tool bestaat nu ongeveer een jaar en laat zich het beste omschrijven als een zoekmachine voor virale content en influencers. Zo kan je deze tool onder anderen gebruiken voor:

  • Het achterhalen welke artikelen, video’s, infographics over een specifiek onderwerp het meest gedeeld worden op social media (Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+).
  • Welke artikelen per domein het meest gedeeld worden en een concurrentieanalyse maken.
  • Het identificeren van influencers per onderwerp.

Deze informatie kan je gebruiken voor contentanalyse, ideeën voor goede titels voor je eigen blogposts, vinden van relevante content om te delen en het identificeren van influencers in jouw niche. De gratis versie geeft je toegang tot tien zoekopdrachten per dag en twee content alerts. Probeer het vandaag nog uit, deze tool is echt een aanrader voor iedere marketeer.

2. Swayy.co

Swayy dashboard example

BuzzSumo is geweldig maar geeft zelf geen contentsuggesties. Dat doet Swayy wel. Dat is een zeer handig en visueel aantrekkelijk dashboard voor het ontdekken en cureren van online content. Op basis van de door jou opgegeven onderwerpen en jouw Facebook, Twitter en LinkedIn connecties geeft Swayy suggesties voor artikelen om te delen. Uiteraard zit hier overlap in met de artikelen die je zelf al tegenkomt via andere kanalen maar de tool komt ook met relevante artikelen van bronnen die je nog niet kende. Daarnaast geeft het ook statistieken over de content die je deelt. Ik ben niet de enige die enthousiast is over Swayy, ook The Next Web is fan.

3. Sharegrab

Sharegrab Top 8
BuzzSumo en Swayy helpen je om de beste artikelen te vinden maar wat als je nou op zoek bent naar de meest virale en gedeelde Facebook updates in een branche? ShareGrab geeft hier antwoord op. Deze gratis tool geeft je gemakkelijk inzicht in de best gedeelde Facebook updates van door jou geselecteerde pagina’s. Je maakt een groep (een pod) aan van pagina’s en ziet in één oogopslag met een Top 8 welke updates het best gedeeld zijn in de door jou gekozen periode. De updates krijgen ook een score van A (zeer goed) t/m F (zeer slecht) zodat je gelijk een beeld hebt van de meest virale updates.

4. Feedly

Feedly 530

Sinds Google is gestopt met haar gratis RSS-lezer Google Reader ben ik overgestapt op Feedly. Sindsdien meteen een van mijn lievelingstools om mijn favoriete blogs en websites bij te houden. Door Feedly ben ik in staat om met vijftien minuten per dag honderden bronnen gemakkelijk te scannen op relevante content. En met de mobiele apps van Feedly heb je ook onderweg toegang om altijd gemakkelijk bij te blijven op je vakgebied en interessante artikelen direct te delen op Twitter en Linkedin als je dat wilt.

5. Facebook & Twitter-lijsten

Ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende Facebook-update of wil je snel weten wat al je concurrenten hebben geplaatst? Maak dan interesselijsten aan. Dit biedt je gemakkelijk overzicht en bespaart je heel wat tijd. Facebook interesselijsten zijn ideaal om overzicht te houden en tegelijkertijd enorm veel andere pagina’s te volgen, zonder dat je deze pagina’s allemaal hoeft te liken.

De voordelen van een interesselijst zijn:

  • Alle updates van de pagina zijn zichtbaar.
  • Je kunt meerdere interesselijsten aanmaken (zoals concurrenten, pagina’s met de mooiste updates, grootste bedrijven, etcetera).
  • De pagina’s op een lijst hoef je niet noodzakelijkerwijs te liken.
  • Met een scan van de interesselijst ben je snel op de hoogte.
  • Je kunt interesselijsten delen met collega’s, ze kunnen zich eenvoudig ‘abonneren’.

Een interesselijst in Facebook aanmaken is zeer eenvoudig en bespaart je veel tijd. Ook Twitter kent met Twitter-lijsten een gemakkelijke manier om de stroom van tweets te filteren en onder controle te houden. Hoe je Twitter-lijsten aan kan maken, lees je hier.

Bonus: Trendr.nl & Upcoming

Benieuwd welk nieuws er op dit moment het meest gedeeld wordt op social media in Nederland? Daar geeft Trendr.nl antwoord op. Deze site presenteert de 50 meest trending nieuwsberichten in de Nederlandse social media, per uur, dag, week of maand. Zeer handig als je actueel wilt inhaken op het nieuws.

Upcoming Trending 4
Upcoming, het Nederlandse antwoord op Buzzfeed, deelt op hun site de tien trending artikelen van dat moment maar hun app deelt er veel meer. Kan je ook nog zeggen dat je aan het werk bent als je in ochtendspits ‘de 18 onweerlegbare feiten waarom katten superieur zijn aan honden’ zit te lezen.

Bron: Likeconomics

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond