-

Dit is het beste van het web van het afgelopen kwartaal

Mijn zoektocht naar het mooiste van het web gaat door. Ondanks de trend om steeds meer digital branding in fysieke installaties en apps aan te bieden, blijft er nog genoeg moois over dat direct via het web te benaderen is. Het mooiste van dit kwartaal heb ik weer op een rijtje gezet.

1. Corn. Revolutionized

Geef een niet direct aansprekend ontwerp als maïs een mooie digitale wrapper en voor je het weet ben je verdiept in het kweken van de beste maïszaden. Ik had mijn vrijdagavond vooraf anders voorgesteld.

De site van Pioneer, een zadenkweker die een naar eigen zeggen revolutionaire maïssoort ontwikkelt, is een knap staaltje visual storytelling. Vloeiende scroll transities en prachtige animaties nemen je mee door het gehele kweekproces. 

2. Be Internet Awesome

Eentje uit de oude doos, maar nog steeds prachtig en relevant. De huidige generatie schoolkinderen groeit op in een wereld waarin alle informatie afkomstig is van bronnen op het internet. Hoe bereid je deze kinderen voor op het navigeren door deze zee aan informatie? Aan het beoordelen van de geloofwaardigheid van de bronnen en het maken van de juiste keuzes?  Om kinderen hierop voor te bereiden, ontwikkelde Google het ‘Be Internet Awesome’-programma. Om het programma op een speelse manier te ondersteunen, creëerde North Kingdom een prachtige website waarin spelenderwijs alle internetgevaren kunnen worden overwonnen.

3. OZWEEGO 2048

De samenwerking tussen online magazine Hypebeast en Adidas, neemt je mee terug naar de toekomst voor de lancering van de OZWEEGO 2048.  De sneaker die bij zijn eerste release in de jaren ‘90 zijn tijd al ver vooruit was, is dat nu nog steeds. Op deze door JAM3 ontwikkelde 90’s retro WebGL-site, ontdek je al scrollend het verhaal achter de schoen. Knap staaltje werk dat heerlijk werkt op zowel desktop als telefoon.

4. Igor Mahr

Alsof je een tekenfilm in bent gelopen. De portfoliosite van de Russische digital designer Igor Mahr is een feest om in rond te klikken en te ontdekken. Speelse interacties, vloeiende overgangen en vrolijke transities volgen elkaar in rap tempo op. Ontdek en speel zelf. 

5. Lusion 

Wellicht herinner je de sites van 2Advanced nog. De crème de la crème van websdesign en development in het Flash-tijdperk. Een overvloed aan pixelfontjes, moeilijke hover-effecten en abstracte graphics, ondersteund door een dramatische soundtrack. Development agency Lusion brengt met haar nieuwe site een ode aan de sites van weleer. Alleen nu volledig in HTML5 en WebGL. Vol kleurrijke effecten die de grenzen van de mogelijkheden van het web verder oprekken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond