-

Case: hoe video de engagement bij Hart.volgers boost

Deze keer bespreken we de kansen die video content online voor je engagement biedt aan de hand van de zeer succesvolle video posting van e-health platform Hart.volgers. Met meer dan 20.000 impressies in een week was deze video online een doorslaand succes. We hebben het over niet-gesponsorde content met een hoge relevantie voor de doelgroep. Dat is een ‘owned & earned audience’ veertig keer groter dan de Facebook fanbase van het merk.

Screen-Shot-2015-11-30-at-12.30.03

 

Video heeft de toekomst

Het internetverkeer zal in 2017 voor 69 procent uit video bestaan, zegt routerbouwer Cisco in een recent onderzoek. Video content is de laatste jaren aan een stevige opmars bezig. Het gaat hier dan niet alleen om entertainment, ook voor informatieve doeleinden wordt video steeds meer ingezet. 64 procent van de online marketeers geloven dan ook dat video content in de toekomst leidend zal worden in hun (online) marketing strategieën.

Video heeft potentie

Een recent artikel in The Guardian weet de potentie van video content goed uiteen te zetten. Qua potentie staat er geen maat op online video content. YouTube ontvangt maandelijks meer dan een miljard unieke bezoekers. Een op de drie Britten kijkt minimaal een YouTube video per week. Dit is een wekelijks publiek van meer dan 20 miljoen mensen, enkel in het Verenigd Koninkrijk.

Een recente video campagne van Volkswagen geeft de potentie goed weer. Een serie van drie video’s leverde VW meer dan 155 miljoen views op. Dit is meer dan genoeg om menig marketeer natte dromen te bezorgen.

Screen-Shot-2015-11-30-at-12.36.09

Invloed van video

Ook over de invloed van video content op de kijker zijn er keiharde cijfers. Axonn Research onderzocht de invloed die video content heeft op de ontvanger. Uit hun onderzoek kwam naar voren dat 70 procent van de kijkers van video content positiever tegenover een merk stond na het kijken van deze video. Deze kijkers spenderen ook meer tijd op de website en ‘interacteren’ ook meer met het merk. Hun engagement is gewoonweg hoger.

En is dat niet wat we allemaal willen? De vraag is alleen hoe dit te doen? We behandelen dit aan de hand van ‘case Hart.volgers’.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

case Hart.volgers

Hart.volgers is een e-health platform voor hartpatiënten en hun omgeving. Zij kunnen in een door cardiologen gecontroleerde omgeving met elkaar het gesprek aangaan en direct vragen stellen aan de cardiologen. Het antwoord op vage online informatie vanuit onbetrouwbare bronnen die meer angst aanwakkeren dan de juiste informatie te verschaffen.

Hart.volgers heeft een trouwe achterban met een zeer hoge engagement. De uitdaging voor Hart.volgers ligt in het uitdragen van hun verhaal en het platform buiten de bestaande doelgroep. Hoe zijn zij het best te vinden, binden en boeien?

Screen-Shot-2015-11-30-at-12.38.01 (1)

20.000 views in een week

Het antwoord lag in video content. Een video posting op 19 november resulteerde in meer dan 20.000 impressies, 228 likes, 44 shares en 26 reacties in slechts een week tijd. Video content blijkt de perfecte manier te zijn om de boodschap van Hart.volgers uit te dragen. Simpele, behapbare informatie vanuit een vertrouwde bron is de succesformule van Hart.volgers.

In ons onderzoek schiet de Facebook engagement van Hart.volgers dan ook door het dak. De video heeft een Facebook PTAT stijging van 977 procent tot gevolg. Een regelrecht record in ons al jaren lopende onderzoek.

Waarom is video content zo’n succes bij de ontvanger?
– Hoge relevantie
– Gemak
– Mobiel
– Deelbaar

Waarom is video content zo populair bij de zender?
– Doorverwijzingen naar eigen site
– Nieuwe leden
– Vergroot bereik
– Nieuwe vragen

Bij welke branches is video content goed toepasbaar?
– Zorg
– Gezondheid
– Fashion/Mode
– Automotive
– Tourisme
– Sports
– Entertainment
– Restaurants

Conclusie

Het gebruik van video content is online de manier gebleken om als merk je boodschap over te brengen naar je doelgroep. Het schept vertrouwen, verhoogt de engagement met je achterban en laat je (potentiële) doelgroep op een zeldzame manier toe tot je merk. Zeker in combinatie met de grote toename mobile zien we een grote toekomst voor video content binnen (online) marketing strategieën.

*) Dit artikel is tevens gepubliceerd op de website van IIZT.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond